Szegedi Arcok

Így oldja meg a meló nehéz részét helyetted a szegedi Produkteam

Nem találsz alkalmas kollégákat? Sok az adminisztráció? Az ezredik állásinterjú után sincs meg a jelentkezőkben az a bizonyos plusz? Szervezd ki a meló nehéz részét a szegedi HR gurunak, azaz a Produkteam csapatának, ők pedig megoldják helyetted!

Produkteam Kft. épp azokban a feladatokban a legjobb, amelyek a hétköznapi munka mellett a legtöbb energiát emésztik fel egy-egy cégnél: a megfelelő kollégák felkutatását és kiválasztását végzi el a HR területen már negyedévszázados tapasztalattal rendelkező, szegedi székhelyű cég. A munkaerő-közvetítés, munkaerő-kölcsönzés és a fejvadászat mellett  még kiszervezett bérszámfejtéssel is foglalkoznak a Produkteam szakemberei.

A munkaerő-közvetítés lényege, hogy a Produkteam a toborzást és a kiválasztást is elvégzi a partnercégnek a megadott paraméterek alapján, így rengeteg energiát spórolhat meg a munkáltató. De miért bízná egy igazi főnök bárki másra a kollégák felvételét?

“Ezeken a szolgáltatásokon túlmenően a Meló-Depó Iskolaszövetkezettel a diákok, az Örök Ifjak Nyugdíjas Szövetkezettel pedig a nyugdíjasok foglalkoztatásával is foglalkozunk. Természetesen szektorfüggő és pozícióspecifikus, hogy milyen típusú foglalkoztatásra van szüksége a partnerünknek.” emelte ki Viziné Mező Vivien, a Produkteam Kft. marketing vezetője.

MEGTALÁLJÁK NEKED A LEGJOBB MUNKAERŐT

A munkaerő-közvetítés egyre inkább felfutó szolgáltatás hazánkban is, a Produkteam módszerének lényege, hogy számos tesztet lefolytatva találja meg a megfelelő dolgozókat, és az önéletrajzok beérkezésétől a munkaszerződés aláírásáig végig menedzseli a folyamatot. Így minimálisra csökkenthető annak az esélye, hogy valaki egy jó állásinterjúval palástolja más hiányosságait, azaz a hozzáértő kiválasztásnak hála, nem fordulhat elő olyan, hogy nem a pozícióra legalkalmasabb jelentkező kapja meg az állást.

“Nagyobb cégek és multik esetében már nagyon hasznos lehet a munkaerő-kölcsönzés is, aminek a lényege, hogy a dolgozó a Produkteamnél kerül állományba, de a tényleges munkát a partnercégnél végzi. Ez akkor jön jól, ha például létszámstop van a vállalatnál.” tette hozzá Viziné Mező Vivien.

MIÉRT VAN FEJVADÁSZAT ÉS MUNKAERŐ-KÖZVETÍTÉS IS?

Bár a két fogalom hasonló jelentéssel bír, a fejvadászatot inkább direkt munkaerő-keresésnek kell tekinteni. A folyamat lényege, hogy egy bonyolultabb tudást igénylő pozícióra választják ki a megfelelő munkatársat. A Produkteam ezzel a szolgáltatással a passzív álláskeresőket is meg tudja szólítani.

“A partnercég megjelöli, milyen feltételeket vár el az új munkatársától, mi pedig egy konkrét ajánlattal keressük meg azt a személyt, aki ezeknek a kritériumoknak megfelel. Természetesen itt is átesnek egy összehasonlításon a jelöltek, a partnerünk pedig a legmegfelelőbb személyeket kapja meg.” – részletezte a Produkteam Kft. marketing vezetője.

A Produkteam már 25 éve dolgozik a HR területén, és az elmúlt időszakban a sikerek kovácsa az a rugalmasság volt, amely a szegedi céget jellemzi: nincs olyan probléma, amit ne próbálnának megoldani. Ráadásul sikerdíjjal dolgoznak, így a partnernek csak akkor kell fizetnie a szolgáltatásért, ha valóban a Produkteam segítségével vesz fel új munkavállalót.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb