Szegedi Arcok

Ma este már új otthonukban hajthatják álomra fejüket a Bordányi úti tűzesetet elszenvedő család tagjai

Másfél hónappal a szörnyű tűzvész után, amelyben pont szilveszter előtt egy nappal a négygyermekes Szászi család Bordányi út melletti tanyája porig égett, úgy néz ki, végre , fellélegezhetnek Mónikáék, hiszen öt hét hivatali ügyintézést követően ma reggel végre átvehették új otthonuk kulcsait.

MA REGGEL ÁTVEHETTÉK ÚJ OTTHONUK KULCSAIT

Legutóbbi beszélgetésünkkor újságolta el nagyon boldogan a családanya, Mónika, hogy a szegedi önkormányzat jóvoltából sikerült egy szociális bérlakáshoz hozzájutniuk, ami ugyan némi felújításra szorul, de az ingatlan rendbetételét az IKV magára vállalta, amelynek köszönhetően úgy nézett ki, két hét múlva a család beköltözhet a szegedi házba. A két hétből a hivatali ügyintézések lefolyása miatt öt hét lett, de végre elérkeztünk a mai naphoz, amikor is Mónika és családja birtokba vehette új otthonát, a reggeli órákban megkapták hozzá a kulcsokat az IKV képviselőjétől.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

MÓNIKA, AMENNYIRE LEHET SZERETNÉ MEGISMERNI SEGÍTŐIT

Beszélgetésünk során Mónika beszámolt arról, hogy a mai napig nem tér magához a rengeteg segítség láttán, amit nehéz helyzetükben teljesen idegen emberektől kaptak, mint például az autót, amely ugyanolyan típusú jármű, mint amely szénné égett a szilveszter előtti tűzben. Elmondta, Szabolccsal, az adományozóval azóta is tartják a kapcsolatot. Ez azért is fontos Mónika számára, mert szeretné megismerni segítőiket, hiszen adományaik oly sokat jelentenek a család számára, ezért szeretné tudni, kik is ők. Kiderült, nagyon sokan a segítők közül kerültek már hasonlóan nagyon nehéz helyzetbe, ami miatt át tudják érezni, mit élhetnek át most Mónikáék, és ami ösztönözte őket a támogatásra. Mónika el is határozta, ha sikerül ebben a házban berendezkedniük és valamennyire rendbe szedniük az életüket, szeretné viszonozni mindazt a jót, amit kaptak, és ő is arra fog törekedni, hogy segítsen a jövőben a bajba jutott embereken.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

MEG KELLETT TANULNIUK ELFOGADNI AZT A SOK JÓT, AMIT AZ ESET ÓTA IDEGEN EMBEREKTŐL KAPTAK

Mónika abba is beavatott, hogy férjének és saját magának is nagyon nehéz elismerni azt a tényt, hogy segítségre szorulnak, hogy elfogadják mások, többnyire idegenek adományait. Furcsa az érzés számukra, ahogy Mónika fogalmazott, meg kellett tanulniuk elfogadni is azt a jót, amit kaptak az elmúlt hetekben a segítőszándékú emberektől, amit önzetlenül, viszonzást nem várva adtak a részükre.

ÍGY NÉZETT KI A CSALÁD BORDÁNYI ÚT MELLETTI HÁZA A TŰZESET UTÁN

A tavaly december 30-ai tűzesetet követően gyakorlatilag mindenük megsemmisült Mónikáéknak. Csak azok a ruháik, holmijaik maradtak meg, ami éppen a rokonlátogatásból hazatérő családnál az út során velük volt. Korábbi interjúnk során Mónika elárulta, nagyon érdekes, és jó érzéssel tölti el, hogy a tűz ugyan elpusztított mindent, de egy kis kerámia méhecske persely megmaradt, amiben apró pénzérméket gyűjtöttek a gyerekekkel. Ez tök jó, fogalmazott az anyuka, hiszen ez is egy apró pici töredéke korábbi életüknek, egy kis emlék, amit nem vett el tőlük a mindent felemésztő tűz.

Fotók: Török Kornél, szeged365.hu

A leégett házról készült képeket köszönjük Mónikának!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb