Gasztro

Nem iszunk elég sört, 8000 embert küld el a Heineken

Durván visszaestek a söreladások a járvány miatt, erre hivatkozva kezd elbocsátásokba a söróriás. Az nem egyértelmű, hogy a lépés magyarországi munkahelyeket is érint-e – írja a HVG. A döntéssel a személyi jellegű kiadásokat nagyjából 350 millió euróval csökkentik a vállalatnál.

A koronavírus-járvánnyal bevezetett korlátozások a világ második legnagyobb sörfőzdéjének, a Heineken bevételeit is nagyban csökkentették. A történtek miatt a vállalat átszervezésbe kezd, amely következtében dolgozóinak mintegy 10 százalékától, 8000 embertől kénytelenek megválni. A Reuters szerint a leépítést a Heineken júniusban kinevezett vezére, Dolf van den Brink jelentette be. Az elbocsátással a személyi jellegű kiadásokat nagyjából 350 millió euróval csökkentik a vállalatnál.

A vezérigazgató arra számít, hogy a 2021-es évben a világ fokozatosan visszatérhet a járvány előtti állapothoz, de az európai bárokban és éttermekben így is lassú helyreállás várható, amely értelemszerűen a fogyasztásra is hatással lesz. A holland szakember szerint a kontinensen működő vendéglátóegységek kevesebb mint 30%-a volt nyitva január végén.

A Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. Magyarországon három helyen üzemeltet főzdét, Sopron és Budapest mellett Martfűn van gyáruk.

Forrás: HVG

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb