Kikapcs

Szeged365 Kikacs: két külön szerepben is érkezik ma a 30Y-os Beck Zoli

A 30Y frontemberét, Beck Zolit általában mikrofon mögött, gitárral a kezében szokták megismerni, de ma nem csak egy raktárkoncerttel dobja fel a délutánt, hanem egy irodalmi témájú beszélgetésben mutatja meg kevesek által ismert oldalát. Természetesen ma is lesz karanténszínház, és egy sistergős kis Robert Rodriguez filmet is ajánlunk ma.

TUDJ MEG MINDENT A SARKI FÉNYRŐL!

Az egyik leglátványosabb természeti jelenség a világon a sarki fény. De hogy alakul ki, és mitől olyan, amilyen? Ezekről is szót ejt 18:00-tól Dr. Karancsi Zoltán “Az északi fény nyomában Észak-Norvégiában” című előadásában.

IRODALMÁR OLDALÁT IS MEGMUTATJA BECK ZOLI

Hogyan reprezentálja a romák helyzetét a magyar kortárs irodalom? Hogyan jelenik meg a kortárs szövegekben a romák helyzetének problémái, az integráció, a kirekesztés, a szegregálódás, a roma és nem roma közösségek között feszülő ellentét? Milyen képet festenek a romákról kortárs magyar szövegek? A 18:00-kor kezdődő beszélgetés folyamán többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Dr. Beck Zoltán és Kelemen Zoltán.

HA MÁR BECK ZOLI, ÉLEZD A 30Y KONCERTJÉT!

A Pécsről indult alternatív rock együttes, a 30Y a hazai zenei fesztiválok – így a SZIN – visszatérő vendége, és bár egy ideje nem bulizhattuk ki úgy igazán magunkat, azért most pár riffel te is egy Tisza-parti nyár éjszakán érezheted magad.

VALAMILYEN SZINTEN AKÁRKIRŐL SZÓLHAT A HUROK

Egész pontosan 19:00-kor kezdődik a Hurok című előadás közvetítse. A darab kegyetlenül éles reflektorfénnyel pásztázza a magyar társadalom szinte teljes  keresztmetszetét, a minisztertől a drogos fiúig, a nagyvállalati vezérigazgatótól a bolti eladóig.

NAGYOT HÚZ MA A FILMMÁNIA

Igazi kultfilmet tárazott be mára a Filmmánia: 21:00-kor kezdődik az Alkonyattól pirkadatig, a gengszterfilmnek induló, majd orbitális mészárlásba torkolló eszement szórakozás.

Két veszedelmes bűnöző tart a mexikói határ felé. Sokadik véres bulijukon vannak túl, amelynek során majdnem lekapcsolja őket az FBI, ezért forróvá válik a lábuk alatt a talaj. A mexikói Carlos megígéri nekik, hogy a határ túloldalán menedéket biztosít a számukra. A Gecko fivérek az éppen vakációzni készülő Fuller tiszteletes családjának lakókocsiját veszik igénybe ennek érdekében. Megegyeznek, hogy a találkozó létrejöttével a határon túl szabadon engedik őket. A megbeszélt színhely Mexikó legvadabb kocsmája, a Titty Twister, ahol rengeteg kétes alak tanyázik. Érkezésük estéjén azonban rettenetes dolog történik és a hely igazi pokollá változik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb