Mindenmás

Lassan, de biztosan kúszik vissza a Tisza a medrébe, de mikor nyitható meg újra a rakpart a forgalom előtt?

Lassan, de biztosan kúszik vissza a Tisza a medrébe, s ahogy egyre jobban apad a folyó vízszintje, adja magát a kérdés, vajon mikor vehetik újra birtokba a rakpartot a közlekedők?

A VÍZSZINT APAD, DE AZ ALACSONYABB RÉSZEKEN MÉG MINDIG BEFOLYIK A VÍZ A JÁRDA ALATTI CSATORNÁN

A témában megkérdeztük Makrai Lászlót, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, várhatóan, mikor lehet feloldani a lezárást. Az igazgató beszámolt arról, hogy nem olyan régen volt kint személyesen leellenőrizni a helyszínt. Megállapította, hogy a Tisza vízszintje apad, de az alacsonyabb részeken még mindig befolyik a víz a járda alatti csatornán, ami miatt még várni kell a rakpart nyitására.

PÁR NAP MÉG BIZTOSAN KELL A RAKPART ÚJRANYITÁSÁHOZ

Makrai László elmondta, az SZKHT abban a percben elkezdi a gépi takarítást, amint az ATIVIZIG értesíti őket, hogy mehet a munka. Az SZKHT úgy tervez, hogy erre holnap kerülhet sor. Ha a víz leapadt, teljesen visszakúszott a medrébe, onnantól számítva még kell pár nap, hogy kiszáradhasson a rakpart, ezt követően lehet újra megnyitni azt a forgalom előtt. Ergo, pár nap még biztosan kell a Huszár Mátyás rakpart megnyitásához.

Az alábbiakban nézd meg Török Kornél fotóriporter kollégánk fotói segítségével, hogyan fúj visszavonulót a Tisza és kúszik vissza szép komótosan medrébe.

Fotók: Török Kornél, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb