Sport

Tragikus körülmények között hunyt el a MOL-Pick Szeged egykori legendás ellenfele

Csapata, a horvát bajnok Podravka Koprivnica bajnoki mérkőzése után tartott sajtótájékoztatón szívrohamot kapott, és a kórházba szállítást követően meghalt Zlatko Saracevic, a sportág legendás alakja. Mint a MOL-Pick Szeged közösségi oldalán írja: “Egy nemes ellenfelet, egy nagyszerű játékost és edzőt veszített el a világ kézilabda társadalma.”

A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ KELLŐS KÖZEPÉN KÖVETKEZETT BE A TRAGÉDIA

A Handalballplanet szakportál beszámolója szerint az 59 éves Saracevic csapatának az RK Lokomitava elleni vasárnap aratott 32-29-es győzelmét követően, a sajtótájékoztató minden előzetes jel nélkül összeesett, majd elvesztette az eszméletét. Azonnal kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. 

Megdöbbenve értesültünk a hírről, hogy Zlatko Saracevic elhunyt. Őszinte részvétünket fejezzük ki! Egy nemes ellenfelet, egy nagyszerű játékost és edzőt veszített el a világ kézilabda társadalma” – írta oldalán a MOL-Pick Szeged.

NEMES ELLENFÉL, NAGYSZERŰ JÁTÉKOS, PROFI EDZŐ

Zlatko Saracevic a jugoszláv, majd a horvát kézilabdázás történetének egyik legjobb játékosa és legnagyobb alakja volt. 1977-ben a Borac Banja Luka csapatában kezdte karrierjét a kiváló átlövő, ahonnan tíz évvel később igazolt a zágrábi Medvescak csapatába. Onnan Franciaországba vezetett az útja, ahol megfordult a Nimes, a Bordeaux, a Creteil és az Istres csapatában, mielőtt 1997-ben hazatért volna az akkor nagyszerű Badel Zagreb csapatába. 

Saracevic 2000 és 2002 között a Fotex Veszprém játékos, a bakonyi szurkolók egyik legnagyobb kedvence, illetve a szegediek egyik legnagyobb, legnemesebb ellenfele volt. A magyar csapattal két bajnoki címet (2001, 2002) és egy Magyar Kupát (2001) nyert, valamint játszott a klub történetének első Bajnokok Ligája-döntőjében, a 2002-es Magedeburg elleni vesztes párharcban is.

Saracevic hazája válogatottjaiban is meghatározó játékos volt. 1981 és 1991 között ez a jugoszláv csapat volt, amelyikkel megnyerte az 1986-os svájci vilgábajnokságot, a döntőben a magyar válogatottat legyőzve 24-22-re, két évvel később pedig bronzérmes lett a szöuli olimpián.

1991-től 2000-ig aztán a horvát nemzeti csapatot erősítette, amelyikkel 1994-ben Eb-bronzérmes, 1995-ben vb-ezüstérmes, 1996-ban pedig olimpiai bajnok lett Atlantában. 

Forrás: Origo Sport

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb