Mindenmás

Napi pakk, csütörtök: BL-meccset játszik a Pick, ma is tavaszias idő lesz Szegeden

Bár a reggeli időjárás még egy kicsit párás és hűvös, komoly aggodalomra nincs okunk, ma is túlnyomóan napos időjárásban lesz részünk Szegeden. Ma ismét BL-meccset vív a MOL-Pick Szeged, Bánhidiék a lengyel Kielce ellen lépnek pályára. Főzz egy erős feketét, és kezdd a napot ma is a Szeged365-tel!

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Géza, Cézár, Décse, Gécsa, Gyécsa, Tacitusz, Taráz, Tarcal, Tarcsa, Tarsa, Tege, Valda, Vanda – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozata értelmében minden év február 25-én tartják a kommunizmus áldozatainak emléknapját annak emlékére, hogy Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát a megszálló szovjet katonai hatóságok 1947. február 25-én jogtalanul letartóztatták és a Szovjetunióba hurcolták, ahol nyolc évet töltött fogságban.
  • 185 éve Samuel Colt szabadalmaztatta a róla elnevezett Colt 45 nevű pisztolyt.
  • 180 éve született Pierre Auguste Renoir impresszionista festő.
  • 179 éve látta meg a napvilágot Karl May német ifjúsági regényíró, a Winnetou szerzője.
  • 104 éve Manchesterben megszületett Anthony Burgess brit író, a Gépnarancs szerzője. Volt dzsessz-zongorista, egyetemi tanár, színházi producer, valamint Malájföldön és Borneón oktatási hivatalnok. 1959 óta író, valamint – többek között – a “The Observer” és a “The Sunday Times” című lapok kritikusa volt, majd 1970-től amerikai egyetemeken tanított. A Gépnarancsból Stanley Kubrick rendezett zseniális filmet Mechanikus Narancs címen 1971-ben.
  • 84 éve jött világra Tom Courtenay angol színész, A hosszútávfutó magányossága szereplője.
  • Ma lenne 78 éves George Harrison angol zenész, az egykori Beatles szólógitárosa.
  • 71 éves lett Neil Jordan Oscar-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, az Interjú a vámpírral és az Egy kapcsolat vége alkotója.
  • 55 szál gyertyát fúj ma el Téa Leoni színésznő, a Bad Boys és a Deep Impact szereplője.
  • 50 éves lett Sean Astin amerikai színész, A Gyűrűk Ura Samuja és a Stranger Things szereplője.
  • 47. születésnapját ünnepli Dobó Kata színésznő, A miniszter félrelép és a Szabadság, szerelem szereplője.

MARAD A TAVASZIAS IDŐ SZEGEDEN

Amilyen rosszul indul a csütörtök, olyan jól fog befejeződni: reggel ködre ébredünk, délután pedig ragyogó napsütésben térünk meló után haza. Mondjuk ezen nagyon nem lepődhetünk meg, pont olyan lesz időjárás szempontjából ez a nap is, mint az elmúlt időszak volt.

BL-MECCSET JÁTSZANAK A KÉZISEK

Ma 18.45-kor a lengyel Lomza Kielce lesz a szegediek ellenfele. Az egykori BL-győztes kedden még meccset játszott idegenben, a Párizs ellen, szerdán érkeztek meg Szegedre. Az összecsapást a Sport1 élőben fogja közvetíteni.

Fotó: Mol-Pick Szeged hivatalos Facebook oldala

SZEGEDEN IS MEGEMLÉKEZNEK A KOMMUNIZMUS ÁLDOZATAIRÓL

Szűk körű és online megemlékezések is lesznek ma Szegeden, amelyeken a kommunizmus áldozatai előtt róják le a tiszteletüket a képviselők. Íme a részletek:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb