Közélet

Napi összefoglaló: hétfőn nyithatják meg a Huszár Mátyás rakpartot, Botka László szerint Szegeden marad a maszkviselés

Egy, a közösségi médiában kiszivárgott Messenger üzenet alapján úgy tűnik, amíg a kormány is indokoltnak tartja a veszélyhelyzet fenntartását, addig várhatóan Szegeden is érvényben lesznek a maszkviselési szabályok. De van jó hírünk is a mai napra, hétfőtől várhatóan visszakapjuk a Huszár Mátyás rakpartot, a Tisza visszavonulásával feloldják annak lezárását.

69 ÚJABB FERTŐZÖTT SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN, 2855 AZ ORSZÁGBAN

2855 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma az országban és 69-cel Csongrád-Csanád megyében, továbbá elhunyt 102 beteg az előző 24 órában. Az aktív fertőzöttek száma ismét felfelé menetel, tegnap óta 151 fővel nőtt, 82 127-re. Érkeznek a szerda reggeli Covid-számok a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai alapján.

MÁR SZEGEDEN A KÍNAI VAKCINA, MÁTÓL EZZEL IS OLTANAK A HÁZIORVOSOK

Immár öt vakcinával oltanak Szegeden. A Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Szputnyik mellett szerdán megkezdődik az oltás a kínai Sinopharm-vakcinával is. Az eddig hazánkba érkezett 275 ezer ember oltáshoz elég oltóanyagot kedden szállították ki a kormányhivatalokba, így a Csongrád-Csanád megyeibe is, onnan jut el a háziorvosokhoz, akik a következő napokban átlagosan 50-55 fő regisztrált idős oltását tudják vele elvégezni.

BOTKA LÁSZLÓ SZERINT SZEGEDEN MARAD A MASZKVISELÉS

Bár a szegedi városvezetés sajtónyilvánosan még nem mondta ki, hogy mi lesz a közterületi maszkviselés sorsa, egy, a közösségi médiában kiszivárgott Messenger üzenet alapján azonban úgy tűnik, nem követjük a miskolci – kecskeméti példát. Egy Péter nevű felhasználó a Szegeden Láttam csoportba posztolta be az alábbi üzenetváltást, magával Botka László polgármesterrel:

24 ÓRÁS SZTRÁJK A MAKÓI CONTINENTAL-NÁL: MEGSZÓLALT A VÁLLALAT

Mint írtuk, a múlt heti 2, majd 8 órás sztrájkot követően szerdára már 24 órásat hirdettek a Continental dolgozói. A szakszervezet azt írja, a fizetetlen túlórák és az elvett juttatások miatt tiltakoznak ma délután 2-től. A délelőtti órákban befutott a cég közleménye is.

JOGERŐS A HŰTLEN KEZELÉS: PÉNZBÜNTETÉSSEL SÚJTOTTÁK A SZEGEDI PARKOLÓBOTRÁNY VÁDLOTTJAIT

Pénzbüntetéssel sújtották jogerősen az ingyenes szegedi parkolóbérletek miatt indult ügy vádlottjait a megismételt másodfokú eljárásában a Gyulai Törvényszéken szerdán. A törvényszék hűtlen kezelés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat mint társtetteseket, illetve mint felbujtókat.

ELLENZÉKI POLGÁRMESTEREK MEETINGELTEK BOTKA LÁSZLÓNÁL

Pártpolitikától független, szakmai alapokon nyugvó szoros együttműködésre van szükség a kormányzat és az önkormányzatok között – hangsúlyozta a Magyar Önkormányzatok Szövetségében (MÖSZ) résztvevő több település polgármestere szerdán Szegeden. A városházán tartott értekezleten Botka László mellett többek között…

HÉTFŐN NYITHATJÁK MEG A HUSZÁR MÁTYÁS RAKPARTOT

Ha minden jól megy, hétfő reggelre megnyitják a Huszár Mátyás rakpartot – tudtuk meg Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kht. ügyvezető igazgatójától. A placc takarítása jelenleg is folyik, ha nem jön közbe nagyobb esőzés, hétfőre kiszáradhat annyira az úttest, hogy megnyithassák a forgalom előtt.

MOST MÁR TÉNYLEG ITT A TAVASZ: LESZEDIK A BELVÁROSBAN A KARÁCSONYI VILÁGÍTÁST

A tavasz beköszöntét mi sem jelzi jobban, minthogy a város karácsonyi dekorációjának utolsó elemeit is elkezdték leszedni a szakemberek a mai napon. Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta számunkra, hogy hamarabb erre azért nem kerülhetett sor, mert a munkálatokat csakis fagypont felett lehet elvégezni, hiszen, ha tombolnak a mínuszok, könnyen eltörhetnek a műanyag elemek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb