Sport

Elhunyt a Porto kapusa, Alfredo Quintana – közösségi oldalán búcsúzik a MOL – Pick Szeged egykori nagy ellenfelétől

“Nincsenek szavak. Odafönt folytatjuk a játékot!” – búcsúzik a MOl – Pick Szeged a Facebookon közzétett bejegyzésében a mai napon elhunyt Alfredo Quintanától, az FC Porto férfi kézilabdacsapatának 32 éves kapusától. A portugál válogatott játékos a hétfői edzésen kapott szívrohamot, öt napig küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni.

Quintana a Porto hétfői edzésén kapott szívrohamot, majd az állapotának stabilizálása után a portói Szent János Kórházba szállították. Az RTP Sport szerdán arról írt, a portugál válogatott kapus az intenzív osztályon fekszik, és az orvosok mesterséges kómában tartják. A Primeira Hora csütörtökön azzal egészítette ezt ki, hogy Portugáliában már a legrosszabbtól tartanak, ezért megszervezték, hogy Quintana édesanyja elutazhasson a fiához. A lap ekkor már arról írt, hogy a kapusnak legalább 50 percig maradt oxigén nélkül az agya, így az agyhalál állapotában van. A napvilágra került információkat a játékost kezelő kórház ugyanakkor nem erősítette meg – írja a Nemzeti Sport.

Fotó: desporto.sapo.pt

A kubai születésű, ám portugál válogatott kapus halálhírét pénteken jelentette be klubja az FC Porto. A történteket követően a Nemzetközi Kézilabda-szövetség posztjában úgy jellemezte Alfredo Quintanát, hogy, „A harcos, aki túl korán távozott”.

Forrás: nemzetisport.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb