Sport

Kétmillió forintos bírságot kaptak a töltésről drukkoló Szegedi Ultrák

Kétmillió forintos bírsággal sújtotta a rendőrség a szegedi ultrákat, akik a Szeged-Csanád Grosics Akadémia és a Haladás február 7-i meccsén a töltésről drukkoltak a kék-feketéknek. Az első félidő közepén a rendőrség nagy erőkkel jelent meg, igazoltatta a jelen lévő 30-40 focidrukkert, majd távozásra szólították őket, melynek eleget is tettek. A feketeleves a napokban jött: az ultrák közül sokan hetvenezer forintos pénzbírságot kaptak, mint mai posztjukban írják, a büntetések mértéke együttesen eléri a kétmillió forintot.

A Szeged Ultras szurkolói klub online kért segítséget, a közösségi média oldalán indított gyűjtést a megbírságolt focidrukkereknek. Mint írják, szerintük kettős mércét alkalmaztak a hatóságok, őket megbírságolták, egyes szegedi rendezvények felett szemet hunytak.

Az általuk megjelentetett közleményt változtatás nélkül közöljük:

Szurkolótársak! Most kell igazán a támogatás, de nekünk! Mint sokan tudjátok már, a Haladás elleni mérkőzésen, véleményünk szerint, minden járványügyi szabályt betartva, (maszk, másfél méter távolság) a töltésről szerettük volna buzdítani csapatunkat 90 percen keresztül mint egy 30-40 fővel, nem először. Az első félidő közepén a rendőrség nagy erőkkel jelent meg a töltésen és igazoltatott minden jelenlevőt és felszólítottak a távozásra mindenkit, aminek mi eleget is tettünk. A “feketeleves” csak most érkezett számunkra. Néhányan csak figyelmeztetést és sokan hetvenezer forintos pénzbírságot kaptunk kettős mércét alkalmazva, a szegedi rendőrkapitányságtól. A “kettős mércét” jogosan gondoljuk akkor, amikor is Szegeden az elmúlt hónapokban “kiskapukkal” , karácsonyi vásárt rendeztek a Fókán, vagy éppen kézműves vásárt a Szent István téren több száz résztvevővel, akár összezsúfolva. Ezeken a rendezvényeken senki nem kapott bírságot szerencsére. Most segítségét szeretnénk kérni minden szegedi szurkolótól, hiszen összességében több mint KÉTMILLIÓ FORINTTAL sújtotta a szegedi rendőrség a szurkolótábort. Kérünk mindenkit, hogy aki az elmúlt hónapok meccsbelépők árait megspórolta, az most váltsa meg tőlünk virtuális belépőit (3000-4000-5000Ft), hogy segítse a szegedi szurkolótábor megbírságolt tagjait. Természetesen ettől függetlenül várunk és nagyon megköszönünk bármekkora anyagi segítséget!”

Ha segítenél a szegedi drukkereknek, kattints IDE a további információkhoz. Egy megjegyzés, a srácok által megjelentetett közleményhez: a Szent István téri kézműves vásárt és a FOKA területén megtartott Bárka Kézműveskikötőt ideiglenes piacként jelentették be a szervezők, amely a jelenleg Magyarországon érvényben lévő járványügyi szabályok szerint teljesen legális megoldás.

Fotók és közlemény: Szeged Ultras

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb