- Hirdetés -
Sport

MOL-Pick Szeged: Juan Carlos Pastor kapta el a koronavírust

Szombat este jelentette be a MOL-Pick Szeged, hogy egyik stábtagja pozitív koronavírus-tesztet produkált. Szűcs Ernő Péter, a csapat elnöke a Sport Tv Harmadik félidő című műsorában vasárnap este elárulta, Juan Carlos Pastor vezetőedző az érintett. A spanyol szakembert elkülönítették, tünetei egyelőre nincsenek, a csapat többi tagjának teszteredményei negatívak – a kérdés, hogy mindez a jövő héten is így lesz-e.

A FLENSBURGNAK ADTÁK A KÉT PONTOT


- Hirdetés -

Az EHF úgy döntött, a történtek miatt nem lehet megrendezni a vasárnapi találkozót, így azt hivatalosan is törölte. A pontokról vasárnap született döntés, és az eddigi gyakorlatnak megfelelően a vétlen fél kapta a két pontot 10–0-s gólkülönbséggel. Ez most sajnos a Flensburg-Handewittnek kedvezett.  

Mint a Nemzeti Sport írja, a döntés következtében a negyediknél előrébb már nem végezhet a Szeged, és egy párizsi vereséggel – már ha el tud utazni – visszacsúszhat a hatodik helyre (az összevetés miatt a Portónak elég egy győzelem, ahogy a Meskov Bresztnek is, hogy megelőzze – utóbbi ráadásul megkaphatja az elhalasztott Porto elleni meccs két pontját is). Így a PSG ellen bravúr kell, mert a hatodik hellyel valószínűleg a Kiel jönne a Szegednek.

SZŰCS ERNŐ PÉTER CSALÓDOTT

„Én már régen elvesztettem a fonalat. Azt hiszem, már a breszti eset kapcsán, amire egyébként azóta sem kaptunk semmilyen hivatalos választ az EHF-től, hogy miért döntöttek akkor így” – mondta Szűcs Ernő Péter a Harmadik félidőben. A szegedi csapat elnöke csalódott, egy újabb zavaros magyarázatra számít az EHF-től, mint mindig. “Lassan lesz egy ilyen Lex Szeged, ami a józan észnek, a sportszerűségnek meg mindennek ellentmond. Azért érdekes ez, mert amikor azt mondtuk Bresztben, hogy nem szeretnénk játszani, mert komoly veszély van arra, hogy megfertőződünk, akkor rákényszerítettek bennünket arra, hogy játsszunk. Amikor viszont azt mondjuk, hogy játszani szeretnénk, mert az edző kivételével mindenki negatív tesztet produkált, akkor meg azt mondják, hogy ne játsszunk. Biztos bennem van a hiba, de én ezt már nem értem” – nyilatkozta Szűcs a Sport TV-n.

A Kékek elnöke szerint nem szabad Párizsba menniük: „Azt gondolom, hogy azon érvek alapján, amelyek miatt a mai mérkőzést törölték, nekünk nem szabad elindulnunk Párizsba. Akkor vigyük ezt a gondolkodást végig, hogy veszélyeztetjük az olimpiai selejtezőt, mert mi van, ha tovább fertőzünk, mert most lappangási idő van, és a többi, és a többi. Az lenne a teljesen logikus, ha törölnék azt a mérkőzésünket, és nyilván a két pontot a Párizsnak adnák.”

Forrás: Sport TV, Nemzeti Sport


- Hirdetés -

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb