Közélet

Napi összefoglaló: lángolt a nádas Kisteleknél, csúcsterhelésre készül az összes kórház

Sűrű nappal búcsúzik a február a Napfény Városától. Ismét négyezer felett az újonnan azonosított fertőzöttek száma, a megyénkben 151 új eset lett. Orbán Viktor felvette a koronavírus elleni védőoltást és csúcsterhelésre készül az összes kórház. Rusvai Miklós is egyezik Galgóczi Ágnes ötletével, miszerint az iskolák bezárása járványügyi szempontból tökéletes döntés lenne. Kijött a kormányrendelet az örökbefogadásról és 2000 tábla csoki is gazdára talált a hétvégén Szegeden.

ISMÉT NÉGYEZER FELETT A NAPI ÚJONNAN FERTŐZÖTTEK SZÁMA

4469 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 428 599 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 151 új fertőzöttet azonosítottak. Elhunyt 72 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 974 főre emelkedett.

A MINISZTERENÖK IS FELVETTE A VÉDŐOLTÁST

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán jelentette be, hogy ma megkapta a koronavírus elleni oltás első dózisát. A Facebook poszt alapján az is kiderült, hogy a Magyarországon is engedélyezett kínai oltóanyagot vette fel.

KÉSZENLÉTBEN LESZNEK A KÓRHÁZAK

A múlt tavaszhoz hasonlóan most is leállították a tervezhető beavatkozásokat a kórházakban, és mostantól csak a sürgős, életveszélyes eseteket látják el. A műtőket és ezzel együtt a nemrég újraindított egynapos ellátásokat is leállították.

TÖKÉLETES DÖNTÉS LENNE AZ ISKOLÁK BEZÁRÁSA

Rusvai Miklós virológus az RTL Klub híradójának arról beszélt, hogy az iskolák bezárása járványügyi szempontból tökéletes döntés lenne, de ennél többet már nem lehet tenni a koronavírus megfékezése érdekében.

KIJÖTT A KORMÁNYRENDELET AZ ÖRÖKBEFOGADÁSRÓL

Az örökbefogadási eljárás módosításai minden esetben az örökbefogadásra váró gyermekek érdekeire összpontosítanak, hiszen a gyermekvédelem a gyermek érdekeit szem előtt tartva keresi a számára megfelelő szülőt – közölte Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter közleményben.

2000 TÁBLA CSOKIT OSZTOTTAK KI

A járványügyi helyzet miatt egyre több család anyagilag teljesen kimerülőben van. Hosszú sorokban érkeztek a rászorulók Szegeden a Szeretetcsoki csomagokra. A Centerke Adományozó Központban 2000 tábla csoki kiosztásával segített a Mátrix Közhasznú Alapítvány.

LÁNGOLT A NÁDAS KISTELEKNÉL

Kigyulladt a nádas Kisteleknél, a Vaspálya utca mellett délután fél négy után nem sokkal. 20-30 hektárnyi terület volt veszélyben, ebből végül 10 hektár égett le.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb