Mindenmás

Napi pakk, vasárnap: musical villamos, enyhe idő és focimeccs is jön vasárnap

Vasárnap is kicsit hűvös, de napos lesz az idő Szegeden, ráadásul szurkolnivaló is akad mára, mert a focisták is pályára lépnek. Újra köröz a musical villamos, de ez a nap arról is nevezetes, hogy először közvetítettek kosárlabda mérkőzést a televízióban. Keverd meg a kávét, és kezdd a vasárnapot a Szeged365-tel!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Elemér, Antoniett, Antonietta, Ilmár, Oszvald, Ozsvát, Román – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 138 éve jött világra Somlay Artúr kétszeres Kossuth-díjas színész, színészpedagógus, a Valahol Európában szereplője.
  • 132 éve született Vaclav Nyizsinszkij lengyel származású orosz balett-táncos, akit minden idők legkiválóbb férfi táncosának tartanak.
  • 118 éve megszületett Vincente Minnelli Oscar-díjas amerikai rendező. 1958-ban a Gigi című filmjéért megkapta a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat. Ismert filmje még: Bovaryné; A zenekar kocsija.
  • 115 éve látta meg a napvilágot Bugsy Siegel amerikai gengszter, aki megnyitotta az első kaszinókat Las Vegasban.
  • 81 éve először közvetítettek kosárlabda mérkőzést a televízióban. A helyszín a Madison Square Garden volt New Yorkban, a University of Pittsburgh játszott a Fordham ellen, az eredmény 50-37 volt.
  • 79 éve született Brian Jones, a Rolling Stones tagja.
  • 73 éves lett Mike Figgis filmrendező, forgatókönyvíró, zeneszerző, operatőr, a Las Vegas, végállomás alkotója, valamint Mercedes Ruehl Oscar-díjas amerikai színésznő, A halászkirály legendája és Az utolsó akcióhős szereplője.
  • 64. születésnapját ünnepli John Turturro, A nagy Lebowski, a Ki nevel a végén? és a Transformers filmek szereplője.
  • 52 éves lett Robert Sean Leonard amerikai színész, aki dr. James Wilson a Doktor House című sorozatban

MA IS SÜTNI FOG A NAP SZEGEDEN

A hét, és ezzel együtt a hónap utolsó napján is többórás napsütésre számíthatunk Szegeden, az időnként megjelenő felhőkből pedig említésre méltó csapadék nem várható. Hajnalban fagypontig hűlt a levegő, majd napközben már 10 fokot is mérhetünk.

PÁLYÁN A FOCISTÁK

A Szeged-Csanád GA vasárnap a Siófok ellen lép pályára. A Balaton-parti együttes otthonában 14:00 órakor kezdődő találkozót a szegedi klub Facebook oldalán megosztásra kerülő linken keresztül élőben nyomon követhetik a szurkolók.

ISMÉT KÖRÖZ A MUSICAL VILLAMOS

A musical villamos február 28-án visszatér közénk, ezúttal Szemerédi Bernadett és Fülöp Kristóf kápráztatja el a szegedi hallgatóságot énekével.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb