- Hirdetés -
- Hirdetés -
Mindenmás

Luxusverda karácsonyra, szülinapra? Luxusautókkal üzletelő, dél-alföldi bűnszervezetre csapott le a NAV

- Hirdetés -

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai újabb luxusautókkal kereskedő gyanúsítottakat vettek őrizetbe. Cseh, szlovák, spanyol, magyar bankszámláikat, ingatlanjaikat, járműveiket is zárolták. A bűnszervezet vezetője a megrendelők igényei szerint cseh cégek nevére vásárolt luxusautókat magyar autószalonokban – olvasható a NAV honlapján.

A Porschékat, BMW-ket, Mercedeseket, Audikat és más értékes autókat kivitték Csehországba, ahol forgalomba helyezték őket és külföldi rendszámot kaptak. Ezután a megrendelők bérleti szerződéssel használták az autókat, majd a fiktív számlákkal magyar számlázási láncolaton átfuttatott járműveket kedvező áron meg is vették. A bűnszervezet tagjai egy ideig a saját nevük alatt üzleteltek, de később már ukrán és magyar strómanok neve mögé rejtőztek.

CSAK ISMERŐSI KÖR VÁSÁROLHATOTT LUXUSVERDÁT

A konstrukcióval a magyar költségvetésnek több mint 500 millió forint kárt okoztak, mert a fiktív számlák közbeiktatásával az értékesítés áfáját nem fizették meg. A bűnszervezet dél-alföldi vezetőjétől egy kiterjedt ismerősi kör vásárolta a járműveket, a vevők közé csak ajánlással lehetett bekerülni. A megrendelők között többen születésnapra, karácsonyra, diplomaosztóra vásárolták a luxusverdát. A NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói egyszerre mintegy 30 helyszínen csaptak le a bűnszervezethez köthető ingatlanokra és foglaltak le bizonyítékokat.

AKÁR 20 ÉV SZABADSÁGVESZTÉS IS LEHET A VÉGE

Az luxusautókkal kereskedő áfacsaló férfit és két társát a nyomozók bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt őrizetbe vették. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványa alapján a Kecskeméti Járásbíróság elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. Az akcióval a NAV a bűnszervezet működését megszakította, az elkövetők akár húsz év szabadságvesztésre is számíthatnak.

Csalás, mindig ez a csalás…..

Forrás: NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatóság

- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb