Közélet

Eddig az 1700 munkásból 346 dolgozó sztrájkol a makói Contitech üzemében

Kedden kezdődött meg a határozatlan idejű sztrájk a makói Contitech üzemében, ahol az elmúlt hetekben háromszor is sztrájkoltak a munkavállalók, a szakszervezet tájékoztatása szerint a fizetetlen túlórák és az elvett juttatások miatt tiltakoztak, de ez idáig nem sikerült egyezségre jutniuk a munkáltatóval. Eddig, az első napon 346 fő vett részt a tüntetésben – tájékoztatta szerkesztőségünket a Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. közleményében.

Mint írják: A 2021. március 2- án, kedden 14:00- kor elkezdődött határozatlan idejű sztrájkban a 2021.03.03. szerda 13:00 órakor aktuális adatok alapján 346 fő vett eddig részt az 1.700 munkásokból. A munkabeszüntetéshez csatlakozó munkavállalók az előzetes munkáltatói tájékoztatás alapján, a jogszerű sztrájk követelményeinek megfelelően írásban tettek nyilatkozatot részvételi szándékukról, mely dokumentumok a munkaügyi elszámolások alapjai és tényszerű forrása a részvételi adatoknak. Rendkívüli eset nem történt, minden munkavállalónk biztonságban tudhatta magát a munkabeszüntetés időszaka alatt, a munkát végző munkatársaik zavartalanul folytathatták a tevékenységüket.

SEMMI ELŐREHALADÁS EDDIG

2021. március 2- án, kedden délután megkezdték az előzetesen meghirdetett tárgyalását a kollektív szerződésnek, melyen megjelentek a CDFSZ és MTSZSZ szakszervezet vezetői, azonban az MGSZ részéről a sztrájkbizottságot képviselő ügyvéd érkezett, a szakszervezet képviselői nem csatlakoztak. Ennek következtében érdemi egyeztetést nem tudtak folytatni. A közleményben továbbá arról is szó esett, hogy továbbra is elkötelezettek a kollektív szerződés megkötésére vonatkozóan, ezért a mai napra és a következő munkanapokra is kitűzték a tárgyalási időpontokat.

Forrás: Contitech Fluid Automotive Hungária Kft.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb