Kikapcs

Szegedi Borfesztivál és Bortér, mi lesz veletek? Exkluzív Szeged365 interjú a főszervezővel

A koronavírus járvány megfékezése érdekében hozott intézkedések eddig sem kedveztek annak, hogy visszatérhessen Szegedre a szokásos pezsgő – nyüzsgő, rendezvényekkel teli élet, a mai Kormányinfón elhangzott szigorítások tükrében pedig még bizonytalanabbá vált a helyzet. Megkérdeztük Rácz Attilát Szegedi Városkép és Piac Kft. megbízott ügyvezető igazgatóját, hogyan látja, a jelenlegi szigorítások tükrében reménykedhetünk – e abban, hogy idén együtt majálisozzunk, vagy borozgassunk a Borfesztivál és a Bortér hagyományos, hamisíthatatlan szegedi hangulatú forgatagában.

AZ UTOLSÓ PILLANATIG KIVÁRNAK, A VAKCINAIGAZOLVÁNY KIVITELEZHETETLEN

„Az utolsó pillanatig kivárunk” – mondta el Rácz Attila a rendezvényekkel kapcsolatban, de hozzátette, a jelenlegi helyzetben nagyon képlékeny, hogy lesz – e lehetőség, és legfőképpen kellő idő a városi rendezvények megszervezésére és lebonyolítására. Az igazgatótól megtudtuk, a Majális megszervezéséhez 1 hónapra, a Borfeszt esetében 2 és fél hónapra van szüksége a szervezőknek, tehát az idő vészesen fogy, a Szegedi Városkép és Piac Kft. azonban még nem mondott le arról, hogy igazi fesztivál hangulatot varázsoljanak idén tavasszal is a város főbb tereire. Az igazgató hozzátette, ahhoz, hogy ezek a rendezvények létrejöhessenek, a döntéshozóknak fel kell oldaniuk valamennyi korlátozást, hiszen egyik esemény esetében sem lenne kivitelezhető és ellenőrizhető például a vakcinaigazolvány megléte, vagy a résztvevők létszámkorlátozása.

Rácz Attila azt is elárulta, hogy a mai napon kihirdetett intézkedések ismertetése során még nem esett szó a piacokról, ezért, hogy mi lesz azok sorsa csak azután derülhet ki, ha a mai bejelentésekről kijön a rendelet a Magyar Közlönyben. Egy rossz hírünk azonban már biztosan van: Rácz Attila arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a jövő hét végére tervezett Szent István téri kézműves vásár már biztosan elmarad.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb