Közélet

A kerékpáros szervezetek a járműjavító műhelyek nyitvatartásának biztosítását kérik

A tegnap elhangzott szigorítások hatására közös levélben fordultak az ország legjelentősebb kerékpáros civil, szakmai, piaci és jótékonysági szereplői a kormányhoz a járműjavító műhelyek nyitvatartásának biztosítása érdekében.

TOVÁBBRA IS BIZTOSÍTSÁK A JÁRMŰJAVÍTÓ MŰHELYEK NYITVATARTÁSÁT

A Magyar Kerékpárosklub, a Magyar Kerékpáripari- és Kereskedelmi Szövetség, a Magyar Kerékpáros Szövetség, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség, a Budapest Bike Maffia és a Velo Budapest azt kérik, hogy a távolságtartásra és kiszolgálásra vonatkozó óvintézkedések elrendelése mellett továbbra is biztosítsák a járműjavító (kerékpár- és autószerelő) műhelyek nyitvatartását.

NEM EGYÉRTELMŰ, HOGY A BOLTOK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK BEZÁRÁSA VONATKOZIK – E A JÁRMŰJAVÍTÓ MŰHELYEKRE

A kerékpáros szervezetek Révész Máriusz országgyűlési képviselőnek címzett levelükben leírták, hogy a március 8-tól életbe lépő járványügyi szabályozás, miszerint a boltok és szolgáltatások két hétre bezárnak, nem egyértelmű, hogy ezen korlátozások vonatkoznak-e a járműjavító műhelyekre.

Fotó: blans.hu

SZÜKSÉGES A LAKOSSÁG MOBILITÁSI IGÉNYEINEK KISZOLGÁLÁSA

“Határozott véleményünk szerint a járműjavító műhelyek nyitvatartásának biztosítása szükséges a lakosság mobilitási igényeinek kiszolgálása és a gazdaság működtetése szempontjából. A járványmegelőzési szempontok elsődlegességét szükségesnek tartva, a kerékpáros civil és piaci szereplők fontosnak látják – a megfelelő óvintézkedésekre való felhívás mellett -, hogy minél több ember számára elérhető maradjon a kerékpáros közlekedés. A szolgáltatási tevékenységek során természetesen szükségesnek tartjuk az emberi találkozások minimalizálását, a védőfelszerelések használatát és a közösségi terekben csak a szükséges esetekben való tartózkodást.” – fogalmaztak a levélben.

Forrás: Magyar Kerékpárosklub

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb