Sport

385 kiló, maradhat? Nagy Péter tarolt a Savaria Kupán

A 16-szoros magyar súlyemelőbajnok, Nagy Péter teljesített a legjobban a szombati szombathelyi Savaria Kupán, amely a X. Tóth Géza-emlékverseny is volt egyben – írta az MTI. A szegedi klasszis összetettben 385 (!!) kilogrammig jutott, amivel nemcsak a plusz 109 kg-ban, hanem az abszolút sorrendben is az élen végzett.

A koronavírus-járvány miatt zárt körben, nézők nélkül rendezett eseményen, amelynek a Haladás VSE Rohonci úti sportkomplexuma adott otthont, a tokiói olimpiai indulásra is esélyes Nagy Péter mellett indult az áprilisi moszkvai Európa-bajnokságra készülő válogatottak közül a kecskeméti Kmegy Máté is, aki a 81 kilósok között nyert 309 kg-os összeredménnyel.

A nőknél a ranglista élén az Eb-re nevezettek között is szereplő békéscsabai Mitykó Veronika zárt, aki a 71 kg-os súlycsoportot megnyerve 198 kilóig jutott összetettben.

NOVEMBERBEN LETT TIZENHATODJÁRA MAGYAR BAJNOK

A 34 esztendős szegedi óriás novemberben 380 kilogrammra volt képes összetettben, ezzel magabiztosan lett magyar bajnok, rekordot jelentő módon megszakítás nélkül 16. alkalommal.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb