Sport

Elképesztő meccset húzott be a Szedeák

Bár több mint húsz ponttal is, magabiztosan vezettek a Kecskemét elleni bajnokin, mégis hosszabbításra kényszerült a szombati mérkőzésen a Szedeák. A harmadik negyedig minden rendben volt, 18 pontos előnnyel várhatták a negyedik játékrészt, csakhogy ekkor teljesen megálltak támadásban, a Kecskemétnél pedig elkezdtek jönni a triplák – olvasható a szegedi kosarasok Facebook oldalán.

A folytatásban a Kecskemét addig csupán egy hármast jegyzett, ekkor azonban Thomas és Dramicsanin vezérletével elkezdte faragni a hátrányát. Dramicsanin előbb egy labdára hozta csapatát, majd 73–70-nél ki is egyenlített. Brown ugyan még dobhatott egyet a rendes játékidőben, de ez nem ment, jöhetett az első hosszabbítás – akkor még senki nem gondolta, hogy nem az utolsó…

Fotó: szte-szedeak.hu

HULLÁMZOTT A MECCS

Hullámzott a meccs a hosszabbításban is, 82–84-nél Govens elrontotta az egyik büntetőjét, de Thomas is megtette ugyanezt a túloldalon. 83–85, 12 másodperc maradt, az időkérés után Brown azonban leszedte a saját lepattanóját, és újra kiegyenlített: 85–85-ről jöhetett a második ráadás. Jaramaz, majd Wittmann kosaraival komoly, nyolcpontos előnyt épített ki a Kecskemét, 85–93-ról azonban nagyon gyorsan sikerült zárkóznia a Szegednek, sőt, Keller hármasával már náluk volt az előny 96–95-nél. Dzseletovics is pontos volt kintről, 99–97-nél azonban Thomas még egy közelivel válaszolni tudott, 99–99-ről folytatták a harmadik hosszabbításban. Itt is megvolt a Kecskemét előnye, továbbra is nagyon élvezetes, jó meccset játszott a két csapat. Govensnél elsőre faultot fújtak, de videózás után nem adták meg, az 55. perc végén sem volt döntés, negyedjére is rá kellett tenni még öt percet.

A NEGYEDIK HOSSZABBÍTÁST KÖVETŐEN LETT MEG A GYŐZELEM

A drámának ekkor lett vége. Dramicsanin csak felezett büntetőből, viszont erre jött Govens, majd (némi videózás után) Kerpel-Fronius Balázs hármasa, 115–114-után gyorsan 121–114 lett a szegedi csapatnak, és mivel már csak kevesebb, mint egy perc volt hátra, innen már megnyerték a mérkőzést. Történelmi, négy hosszabbítást követő sikert arattak, amivel nagyon közel kerültek a célhoz, hogy pályaelőnyből kezdhessék majd a rájátszást. Ehhez jövő héten hazai pályán kell legyőzni a Paksot, ha megvan az a siker, akkor biztosan minimum negyedik helyen zárnak – igaz, ellenkező esetben is marad még rá esélyük.

A fotó illusztráció. Egy korábbi mérkőzésen készült.

Szrecsko Szekulovics, Naturtex-SZTE-Szedeák:

“Mindkét csapatnak gratulálok! Nagyon korán ünnepeltünk, tudtuk, hogy milyen veszélyes a Kecskemét, és hogy nem adják fel akkor sem, ha több mint húszpontos hátrányban vagyunk. A tanulság, hogy negyven percen keresztül kell jól játszanunk. A második félidőben nem a saját ritmusunkban játszottunk” – értékelte a mérkőzést a szegediek vezetőedzője.

Forrás: Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb