Mindenmás

Napi pakk, vasárnap: ma újra kisüt a nap Szegeden, idegenben játszik a Szeged-Csanád GA

A szombati felhős, hideg nap után ma újra élvezhetjük a ragyogó napsütést Szegeden. Sőt: délután már igazán kellemes időnk lesz, várhatóan 5-10 fokig szökik fel a hőmérő higanyszála. Az időjárás ezek szerint kedvezni fog a szegedi focistáknak, ugyanis ma a Gyirmót ellen lép pályára a Szeged-Csanád GA, a Merkantil Bank Liga NB II. aktuális fordulójában. Kezdd a napot ma is a Szeged365-tel, és egész biztos, hogy nem maradsz le semmi fontosról!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Tamás, Thomasz, Perpétua, Rupert, Ubul

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 491 éve a Pápa visszautasította, hogy felbontsa VIII. Henrik házasságát, válaszul magalapították az anglikán egyházat – VIII. Henrik Spanyol Katalintól akart elválni. Ezután jelentette ki, hogy többé nem a Pápa, hanem ő az angol egyház feje, ezzel alapította meg az anglikán egyházat. Az alapvető szentségeket nem törölte el, viszonylag mérsékelt reformról volt szó. Az anglikanizmus gyorsan és széles körben terjedt, mely tulajdonképpen egy pápa nélküli katolicizmus volt. Azóta is az angol uralkodó az Anglikán Egyház feje.

  • 149 éve Megszületett Piet Mondrian holland festőművész, a geometrikus absztrakció képviselője – teljes nevén: Pieter Cornelis Mondriaan, 1912-től Piet Mondrian. A Theo van Doesburg által alapított De Stijl művészcsoport fontos tagja. 

  • 119 éve megszületett Timár József Kossuth-díjas színész, érdemes és kiváló művész (Vörös tinta). Egyik legemlékezetesebb színpadi alakítása a Nemzeti Színházban Willy Loman megformálása Az ügynök halála című Miller-drámában. Ismertebb filmjei: Lejtőn; Semmelweis; Rokonok; Két vallomás.

  • 115 éve Finnország lett az első ország, ahol a nők is szavazati jogot kaptak, és választhatóak is lettek.

  • 75 éve látta meg a napvilágot Koncz Zsuzsa, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, énekesnő.

  • 64 éve megtartották az első lottó sorsolást Magyarországon – 1956. december 29-én kormányhatározat született a lottó magyarországi bevezetéséről. Az első sorsolás 1957. március 7-én rendben lezajlott, amelyre 1 505 546 darab szelvény érkezett játékba. Telitalálat nem volt, heten értek el négy találatot.

  • 46 éve megszületett Ábel Anita színésznő, televíziós műsorvezető.

  • 36 éve először játszották a rádiók a ‘We Are The World’ című dalt.

JÖN A NAPSÜTÉS SZEGEDRE

Ma már ragyogóan napos időben lesz részünk, csak kevés felhő lehet az égen. Hajnalban megint fagy várható, -4 fokig is lehűlhet a levegő, de délután már kellemesebb időnk lesz, várhatóan 5-10 fokig szökik fel a hőmérő higanyszála.

https://szeged365.hu/2021/03/06/vasarnap-ujra-kisut-a-nap-szeged-felett/

MECCSNAP: A GYIRMÓT ELLEN JÁTSZIK A SZEGED-CSANÁD GA

Egészen pontosan 14:30 -kor idegenben, a Gyirmót ellen lép pályára a Szeged-Csanád GA a Merkantil Bank Liga NB II. aktuális fordulójában. Reméljük, a szolnoki győzelem után, a hét második mérkőzéséről is győztesen tér haza a szegedi csapat.

https://szeged365.hu/2021/03/06/holnap-meccsnap-a-gyirmot-ellen-lep-palyara-a-szeged-csanad-ga/

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb