Közélet

Napi összefoglaló: megugrott a fertőzöttek száma, hétfőtől szünetel a SZETÁV és az MVM személyes ügyfélszolgálata Szegeden

A mai koronavírus adatok szerint rekordszerűen megugrott a fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában, Szegeden és környékén 236 új esetet regisztráltak. Közben az új intézkedéseknek megfelelően a SZETÁV és az MVM Next is arról tájékoztatta felhasználóit, hogy hétfőtől szüneteltetik személyes ügyfélszolgálatukat. Megjelent a bértámogatásokra jogosult ágazatok listája is, és újabb videón pillanthatunk be a kulisszák mögé, hogyan halad a Szeged – Vásárhely között közlekedő tram – train tesztútja.

REKORDSZÁMÚ FERTŐZÖTTET REGISZTRÁLTAK AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN: 236 ÚJ ESET A MEGYÉBEN, 7269 ORSZÁGOSAN

Az elmúlt 24 órában 7269 új fertőzöttet regisztráltak az országban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 459 816 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád – Csanád megyében 236 fő új fertőzöttet azonosítottak. Elhunyt 146 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 765 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 333 045 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 111 006 főre emelkedett. 7243 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 751 -en vannak lélegeztetőgépen.

MEGJELENT A BÉRTÁMOGATÁSRA JOGOSULT ÁGAZATOK LISTÁJA

A kormány döntése alapján hétfőtől egészen március 22-ig számos üzletnek és szolgáltatónak kötelezően be kell zárnia, azonban a tegnap délután 4 után közzétett, és az újabb szigorítások részletszabályait tartalmazó rendelet nem tartalmazta tételesen, mely ágazatokra vonatkozik az a kormányzati ígéret, hogy a meglévő bértámogatási programot kiterjesztik rá. 

HÉTFŐTŐL SZÜNETEL A SZETÁV SZEMÉLYES ÜGYFÉLSZOLGÁLATA ÉS FELFÜGGESZTIK SZOLGÁLTATÁSAIK EGY RÉSZÉT

A Szegedi Távfűtő Kft. közleménye szerint a járványügyi helyzetre való tekintettel, március 8. és március 22. között felfüggesztik a felhasználók felhasználási helyein (lakásokban, intézményekben, üzlethelyiségekben) végzett nem hibaelhárítási tevékenységeket, valamint ezen idő alatt a személyes ügyfélfogadás a Vág utca 4. szám alatt is szünetelni fog.

HÉTFŐTŐL SZÜNETEL A SZEMÉLYES ÜGYINTÉZÉS SZEGEDEN AZ ÁRAMSZOLGÁLTATÓNÁL IS, ÖNKÉNTES KIKAPCSOLÁSI MORATÓRIUMOT VÁLLAL A CÉG

Hétfőtől március 22-ig felfüggeszti a személyes ügyintézést, és digitális platformokon – online, telefonon, illetve e-mailben – várja a megkereséseket az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. földgáz-és áramszolgáltató is – tudatta közleményében a vállalat.

VIDEÓN, AHOGY TESZTÚTJÁT RÓJA A MAJD SZEGED ÉS VÁSÁRHELY KÖZÖTT KÖZLEKEDŐ TRAM – TRAIN

Újabb videó enged betekintést a kulisszák mögé, hogyan zakatol a síneken tesztútját róva a majd Szeged és Vásárhely között közlekedő tram – train. A felvételt Lázár János országgyűlési képviselő tette közzé közösségi oldalán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb