Közélet

Meghaladta a 10%-ot a magyar lakosság beoltottsági aránya

Túllépte az egymilliót a beoltottak száma és ezzel meghaladta a 10%-ot a magyar lakosság beoltottsági aránya. Ezzel hazánk már a második helyen szerepel az uniós ranglistán. A magyar lakosság átoltottsága több mint másfélszerese az uniós átlagnak – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Mint írják, ez az eredmény a folyamatos, jól szervezett oltásoknak és a nemzeti hatáskörben intézett vakcinabeszerzéseknek köszönhető. Magyarországon tavaly december 26. óta folyamatos az oltás, és a többi uniós tagállammal ellentétben nem csak három, hanem már öt vakcinával tudunk oltani: a Pfizer, a Moderna, és az AstraZeneca mellett a magyar lakosság számára biztosított a Sinopharm és a Szputnyik oltóanyag is.

3,5 MILLIÓ ADAG VAKCINA KELETRŐL

Az uniós beszerzés keretein belül lekötött vakcinákon túl a magyar kormány összesen 3,5 millió ember oltásához elég kínai és orosz vakcinákat is vásárolt a magyar emberek mielőbbi oltásához. A vakcinabeszerzésen túl az oltási stratégia is módosult annak érdekében, hogy minél előbb minél többen kapják meg az első oltást, hiszen már az ez is jelentősen növeli a védettséget.

Orbán Viktor ma a következő hetek oltási menetrendjéről is beszélt, miszerint szeretnének gyorsabban és hatékonyabban oltani, mint a legtöbb Európai Uniós ország.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb