Szegedi Arcok

Szabó Bálint: “villanyoszlophoz kötözve, meztelenül, egy égő szalmabálán tértem magamhoz”

A makói tanyavilágban, cipőfűzőjével egy villanyoszlophoz kötözve, szinte minden ruhájától megfosztva, egy égő szalmabálán tért magához – írja a KARC FM rádió oldala a közel egy hónapja rejtélyes körülmények között eltűnt szegedi, önkormányzati képviselőről. Szabó Bálint azt mondta: február közepén a futópályán lepték meg – emlékei szerint heten – és közölték vele, hogy éjfélre érjen át Romániába, különben a családjának baja eshet. 

A cikkünk aljára görgetve a teljes interjút is megtalálod, mi azonban összeszedtük a legvadabb részleteket: 

  • Szabó Bálint a rádióban azt mondta, február közepén a futópályán lepték meg – emlékei szerint heten – és közölték vele, hogy éjfélre érjen át Romániába, különben a családjának baja eshet,
  • több mint 40 kilométeren át gyalogolt, miközben fenyegetői kísérték, végül megkötözték,
  • ezt követően egy elhagyatott raktárépületbe zárták be,
  • majd a makói tanyavilágban, cipőfűzőjével egy villanyoszlophoz kötözve, szinte minden ruhájától megfosztva, egy égő szalmabálán tért magához, kábult állapotban.

Szabó Bálint ezt követően azt mondta, először a feleségét gyanúsították azzal, hogy megölte, majd mindkettőjüket azzal, hogy kitalálták a történetet, de arról is próbálták meggyőzni, hogy félreérthette a támadói fenyegetését. A képviselő ügye a helyileg illetékes Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságról az országos rendőrfőkapitány utasítására a szomszédos Békés megyei hatósághoz került.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb