Sport

A félidőig nyílt volt a küzdelem: történelmi meccset vívott a Szegedi VE

A szegedi Tiszavirág Sportuszodában megtartották szerdán az első férfi OB I-es meccset, ahol a Szegedi Vízilabda Egylet pólósai sajnos vereséget szenvedtek a premieren, viszont a nagy csatában csak 8-5-re győzte le őket a BVSC.

Nagyon várta már mind a két fél a mérkőzést, hiszen a mai napon a Szegedi Vízilabda Egylet ellenfele a bajnokság eddigi meglepetéscsapata, a BVSC-Zugló volt. A vendégek szereztek vezetést, amelyre Kürti Dominik válaszolt. Dominik ezzel beírta magát a szegedi vízilabda történelemkönyvébe, ő szerezte az első hivatalos gólt az új létesítményben. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, Kiss Csaba csodás ejtés találata zárta a második negyedet. Jól kezdték volna a harmadikat is, azonban egy teljesen szabályos gólukat nem adták meg a játékvezetők. Ez nem jött jól, mert a BVSC 7-4-re elhúzott, és a már megszerzett magabiztos vezetést nem is adta ki a kezéből.

Forrás: szve.hu

APRÓSÁGOKON MÚLOTT A VERESÉG

Nagyon vegyes érzéseim vannak, mert egyrészről nagyon jó meccset játszottunk, másrészről nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat. Nagyon örülünk, hogy végre meccset játszhattunk az új uszodában. Apróságokon múlott, hogy vereség lett a győzelem helyett” – kezdte értékelését Szabó Zoltán, a szegediek vezetőedzője, majd hozzátette, hogy a védekezés a kapusteljesítménnyel együtt kiemelkedő volt. A nyolc kapott gól rendben van, az öt szerzett viszont nagyon kevés.

Forrás: szve.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb