Közélet

450 ezer kínai vakcina érkezett ma Magyarországra

Magyarország teherszállító repülőgépe hozta Budapestre az újabb 450 ezer adagot tartalmazó Sinopharm-vakcinaszállítmányt csütörtökön – közölte Orbán Viktor miniszterelnök, és Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter azt írta, a tavaly tavaszi légihíd tapasztalatai alapján a kormány úgy döntött, hogy teherszállító repülőgépet vásárol, így az ország már nincs kiszolgáltatva a piaci körülményeknek. “Mára Magyarország abba a helyzetbe került, hogy az állam rendelkezik azokkal a képességekkel, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a bajban, vészhelyzetben be tudjuk szerezni, ide tudjuk szállítani vagy elő tudjuk állítani a védekezéshez szükséges eszközöket” – hangsúlyozta.

A miniszter közlése szerint tavaly tavasszal világossá vált, hogy azok az országok tudják gyorsan és hatékonyan megvédeni magukat és a polgáraikat, amelyek ezekkel a stratégiai képességekkel rendelkeznek. “A repülőgépnek sűrű hetei lesznek a következő időszakban is” – írta Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

Fotók: Szijjártó Péter és Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb