Kikapcs

“Talpra magyar” – ezekkel az online programokkal vár a Somogyi – könyvtár az 1848/49-es forradalom és szabadságharc alkalmából

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére online programokat állított össze a Somogyi – könyvtár, amelyeket az intézmény honlapján keresztül tekinthetnek meg az érdeklődők.

A bibliotéka munkatársai könyv- és meseajánló sorozatuk következő részében a huszárokat állítják célkeresztbe. Ingyenes, letölthető foglalkoztatófüzetet kínálnak a gyerekeknek a könyvtár gyűjteményéből. Petőfi Sándor Nemzeti dal című költeményét pedig a könyvtár munkatársa, Varga Norbert szavalja el.

Sőt, a könyvtár eszperantó videósorozatuk következő részében ugyancsak a szabadságharcot idézi fel, így 1848. március 15-re nemzetközi nyelven is emlékeznek. A Somogyi-könyvtár az ország egyik legjelentősebb eszperantó gyűjteményét mondhatja magáénak. A gyűjtemény mára mintegy 3300 könyvből és kb. 250 féle folyóiratból áll, találhatunk még kottákat, lapkivágatokat, aprónyomtatványokat és kéziratos munkákat.

Forrás: Somogyi – könyvtár

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb