Mindenmás

Napi pakk: 12 fokig szökik fel a hőmérő higanyszála Szegeden, 81 éve született Bernardo Bertolucci

Véget ért a hosszú hétvége, ma van az első munkanap a héten, főzz egy jó erős feketét és vágj bele a rád váró kihívásokba, mi pedig továbbra is elhozzuk neked Szeged legfontosabb híreit. Ma még mindig várat magára a napsütés városunkban, széllökések és futózáporok azonban továbbra is keresztezhetik utunkat, így továbbra sem érdemes otthon hagyni a kabátunkat. Ma, 81 éve született Bernardo Bertolucci, olasz filmrendező, és 2015 óta ez a nap a Magyar zászló és címer emléknapja.

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Henrietta, Bálint, Valentin, Henrik, Ábris, Hiláriusz, és Eszmeralda nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 564 éve, 1457 – ben V. László magyar király lefejeztette a 24 éves Hunyadi Lászlót, Nándorfehérvár főkapitányát.
  • 128 éve, 1893 – ban meghalt Puskás Tivadar, Európa első telefonközpontjának megalkotója, a telefonhírmondó feltalálója.
  • 81 éve született Bernardo Bertolucci, olasz filmrendező (Utolsó tangó Párizsban, Az utolsó császár, Álmodozók).
Fotó: artemagazine.it
  • 27 éve ezen a napon Tonya Harding műkorcsolyázónő beismerte bűnösségét a riválisa, Nancy Kerrigan elleni összeesküvésben. Az Oregon állambeli Portlandben történt a beismerés. Az 1994-es lillehammeri téli olimpia előtt Tonya Harding volt férje segítségét kérte, hogy megszabaduljon riválisától. A férfi egy viperával próbálta meg szétzúzni Nancy Kerrigan térdét, szerencsére a sportoló zúzódásokkal megúszta a merényletet. Az olimpia után Hardingot örökre eltiltották a versenyzéstől, valamint a bíróság 100 000 dollár pénzbüntetéssel sújtotta.
  • 6 éve, 2015 óta ez a nap a Magyar zászló és címer emléknapja. Az Országgyűlés 2014 decemberben döntött arról, hogy március 16-át a magyar zászló és címer emléknapjává nyilvánítja.
  • 5 éve távozott Andai Györgyi, Jászai Mari-díjas színművésznő (Linda; Fekete gyémántok, valamint a Két pasi – meg egy kicsi című vígjáték Evelyn Harperjének szinkronhangja).
  • 6 éve hunyt el Tolnai Miklós színész, szinkronszínész, aki többek között Sean Connery magyarhangja volt.
Fotó: magyarszo.rs

MARAD A FELHŐS, SZELES IDŐ MA IS SZEGEDEN

Változóan felhős időre számíthatunk ma is Szegeden. Napközben egy-egy zápor is előfordulhat a Napfény városában. Reggel még alig haladjuk meg a fagypontot, ekkor 1 fokot mérhetünk csupán. Délutánra viszont már enyhül az idő és 6-12 fok közötti értékeket mutathatnak majd a hőmérők.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb