Közélet

Az operatív törzs megfontolhatja, hogy újabb szigorításokra tegyen javaslatot

Az operatív törzs megfontolhatja, hogy a több mint tízezer kórházban ápolt koronavírusos eset miatt újabb szigorításokra tegyen javaslatot – értesült az Index. Úgy tudják, hogy a szakemberek célja elejét venni a húsvéti nagy mozgásoknak.

Információik szerint március 22-ig valószínűleg maradnak az eddigi szigorítások. Kormányzati forrásaik egymásnak ellentmondó információi szerint elképzelhető, hogy már semmilyen újabb korlátozás nem lesz, az eredeti terveknek és a nemzeti konzultáció eredménye alapján húsvét után fokozatosan enyhítenek. Megkeresésükre a Kormányzati Tájékoztatási Központ határozottan cáfolta, hogy ma délután válságülést tartanak a romló járványügyi adatok miatt. Más forrásoktól viszont úgy értesültek, hogy még az ünnep előtt életbe lép egy regionális szigorítás. 

GALGÓCZI ÁGNES: ELTÉRŐ INTÉZKEDÉSEK MEGYÉNKÉNT

Galgóczi Ágnes az M1-nek adott hétvégi interjújában azt mondta, hogy hamarosan olyan döntések is születhetnek, hogy megyénként, régiónként eltérő járványügyi intézkedéseket vezetnek be. Miután a kórházak terheltsége folyamatosan nő, egyes megyékben sokkal szigorúbb korlátozásokat vezethet be az Orbán-kormány. Százezer lakosra vetítve jelenleg Komárom-Esztergom, Somogy, Pest, Győr-Moson-Sopron és Nógrád a legfertőzöttebb öt magyarországi megye, így ha a kabinet a régiónkénti szigorítások mellett dönt, elképzelhető, hogy megtiltják az átjárást.

FFP2-ES MASZK, KÖTELEZŐ HOME OFFICE

Mindezek mellett akár tovább szigoríthatják a maszkhasználatot, megkövetelhetik a többi maszknál erősebb védelmet nyújtó FFP2-es maszkokat, bizonyos ágazatokban elrendelhetik a kötelező home office-t is, ahogyan az például Lettországban történt, és akár a bolti vásárlás szigorításának valamilyen formája is visszatérhet. Az Index kérdéseit az esetleges szigorításokról elküldte az operatív törzsnek, a Kormányzati Tájékoztatási Központnak, az Emminek és a Miniszterelnökségnek.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Belcampo Fernald scandal
'Fel a tetejéhez' gomb