Szegedi Arcok

Számítógépekkel segíti a rászoruló családokat a Szeged Első Lions Club

Mintegy 40 darab számítógéppel segíti a rászoruló családokat a Szeged Első Lions Club, adta hírül közleményében a jótékonysági szervezet.

A koronavírus járvány harmadik hullámában már nem csak a felső és középfokú, hanem az alapfokú oktatás is az online térbe szorult. A pedagógusokra és a szülőkre is nagy felelősség hárul, hogy a lehetőségekhez képest biztonságosan és hatékonyan folyjék az oktatás. Ugyanakkor azzal is tisztában kell lenni, hogy egyes családok anyagi erők híján nem vagy nem kellő számban tudják biztosítani gyermekeiknek a jól működő számítástechnikai eszközöket. Ezt a problémát próbálják enyhíteni a Szeged Első Lions Club (SZELC) tagjai, akik felajánlásoknak köszönhetően mintegy 40 db  komplett eszközt szerzett be.  Szokásosan az SZTE Védőnői Szolgálat javaslatára a rászoruló családoknak a napokban szállítja ki a SZELC az eszközöket.

Az eszközöket a PC Trade Kft., a Technomarket Kft., KÉSZ Zrt. és a Magyar Telekom Nyrt ajánlotta fel a jótékony célra. A cégeken kívül a klub tagjai is hozzájárultak az akcióhoz, és kiegészítették a felajánlásokat használt, de működőképes eszközökkel. A gépek átvizsgálását és felkészítését önkéntes felajánlásként a DIGITÁL Kft. végzi.

Forrás: Szeged Első Lions Club

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb