Mindenmás

Napi pakk: ma megtréfál az időjárás, akár hó is eshet Szegeden, ezen a napon készült a világ legnagyobb omlettje

Ma igazán tréfás kedvében lesz az időjárás, akár hó is eshet Szegeden. Ha a rossz idő miatt a séta helyett inkább az autód választod, jó, ha tudod, hogy mától emelkednek az üzemanyag árak. Ma ünnepli 66. szülinapját Bruce Willis, 77 éve született Szécsi Pál, és 27 éve ezen a napon megsütötték a világ legnagyobb omlettjét. Üss le pár tojást a reggelidhez, és vágj neki a hét utolsó munkanapjának a Szeged365 híreivel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves József, Bánk, és Jozefa nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Szent József, az ácsok és az otthont alapítók védőszentjének ünnepe. Szent József az I. században élt ács, Szűz Mária jegyese és Jézus nevelőapja.
  • 134 éve született Kabos Gyula színész, komikus (Hyppolit, a lakáj).
  • Ma ünnepli 66. szülinapját Bruce Willis színész a Die Hard-sorozat legendás John McClane -e, Az utolsó cserkész, Tizenkét majom, Ponyvaregény és Az ötödik elem főszereplője.
Fotó: denofgeek.com
  • 77 éve született Szécsi Pál táncdalénekes (Egy szál harangvirág, Gedeon bácsi, Csak egy tánc volt..). Előadói, énekesi tevékenységének rendkívüli értékes jellemzője az igényesség: a tartalom, a forma, a szöveg, a zene és az előadásmód tekintetében. Mindvégig szerény és közvetlen ember maradt. Bárhol megjelent, az első benyomásra – a mozgása, a mosolya, a nyíltszívű kedvessége, az orgánuma által – mindenki azonnal megszerette. Egykori diáktársai és tanárai is így emlékeztek meg róla, így őrzik emlékeikben: mint szeretetre, figyelemre méltó, különleges egyéniség.
  • 77 éve, 1944 -ben ezen a napon szállta meg Németország Magyarországot. A németek március 19-én, hajnali 4 órai kezdettel megszállták az országot, bevonulásuk után azonnal hajtóvadászatba kezdve azon politikusok és értelmiségiek (pl. újságírók) ellen, akik németellenességükről voltak ismertek. A megszállás eredményeként Magyarország megmaradt önállóságát is elvesztette, a németek korlátlanul érvényesíthették akaratukat, úgy a külpolitikában mint a magyar belügyekben.
  • 27 éve 160 ezer tojásból megsütötték a világ legnagyobb omlettjét Yokohamában.
Fotó: Twitter

MA MEGVICCEL MINKET AZ IDŐJÁRÁS: HÓZÁPOROK IS KIALAKULHATNAK SZEGEDEN

Amennyiben hihetünk az időjárás előrejelzésnek, akkor úgy tűnik, hogy megviccel bennünket egy kicsit a március, ugyanis tavasz helyett hajnali havazást kaphatunk. Várhatóan éjszaka fagypont alá kúszik a hőmérséklet, -1 fok lesz csupán, ami kitart egész reggelig és a hidegfront következtében ez pont kedvező lesz egy kis havazásra Szegeden.

MÁTÓL EMELKEDIK AZ ÜZEMANYAG ÁRA

Mától újra emelkednek a hazai üzemanyagárak: a benzin ára +4 Ft -tal lesz drágább literenként, míg a gázolaj literéért +2 Ft-tal kell többet fizetnünk a holtankoljak.hu információi szerint.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb