Mindenmás

Koronavírus-fertőzött esett össze Gődény szombati tüntetésén

A Metropol információi szerint a szombat délelőtti Gődény György féle demonstráció idején a mentők szállítottak el egy embert, akiről kiderült: koronavírus-pozitív.

Az Ellenállás néven megszervezett tüntetésen maszk és az előírt távolság betartása nélkül demonstrált néhány száz ember. A vírustagadó dr. Gődény György azért szervezte meg az összejövetelt, hogy támadja a kormány járványügyi-intézkedéseit. 

TÜNTETÉS AZ INTÉZKEDÉSEK ELLEN, ÖSSZEESETT COVID-POZITÍV EMBER

“Ma fontos napja lesz minden Normális Életre vágyó embernek” – olvasható a felhívásban, amit Gődény György tett közzé szombat reggel, tüntetésre invitálva az embereket. Ezért a Hősök terére invitálta táborát, akiket a rendőrök az Andrássy úton igazoltattak. A résztvevőknek még ez sem volt elég, összeölelkezve pózoltak és fotózkodtak a tüntetés szervezőivel. A felelőtlen tüntetés közben, a tiltakozóktól alig pár méterre egy ember rosszul lett és összeesett a Bajcsy-Zsilinszky úton, és a Metropol információi szerint utóbb kiderült róla, hogy covid-pozitív.

216 EMBERT JELENTETTEK FEL

Az Index arról is ír, hogy mivel a hatályos jogszabályok alapján tilos a közterületen, illetve nyilvános helyeken a csoportosulás és a gyülekezés, ezért a rendőrség vetett véget a tüntetésnek. A rendőrség közlése szerint jogellenes gyűlésen való részvétel miatt kilencvennyolc, tiltott csoportosulás miatt kétszáztizenhat, a maszkhasználat szabályainak megsértése miatt huszonkettő, igazolás megtagadása miatt hat, több szabálysértés egyidejű elkövetése miatt pedig tizenkilenc emberrel szemben tettek szabálysértési feljelentést a rendőrök.

A MÚLT HÉTEN TOROCZKAI IS TÜNTETETT, ANNAK SE LETT JÓ VÉGE

A rendőrség közel 300 ember ellen tett feljelentést a Mi Hazánk Mozgalom március 15-i tüntetése miatt. Toroczkai László, a párt elnöke, egyben a Szeged közeli Ásotthalom polgármestere az üzletbezárások és korlátozások ellen szervezte a demonstrációt.

Forrás: index.hu, metropol.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb