Sport

Megvédte magyar bajnoki címét a szegedi Goodwill Pharma Tisza Tollas SE

Hatalmas izgalmak után, nagyszerű játékot mutatva legyőzte a nagy rivális pécsieket, így megvédte magyar bajnoki címét a szegedi Goodwill Pharma Tisza Tollas SE az I. osztályú csapatbajnokságban. A szegediek 2020 után másodszor bizonyultak a legjobbnak.

A címvédésért lépett pályára a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE együttese az I. osztályú csapatbajnokság rájátszásában, amelynek 2020-hoz hasonlóan ismét a szegedi Squash Club Szabadidőközpontban található Károlyi Ákos Tollascsarnok adott otthont. Ehhez az alapszakasz győztesének előbb a Fehérvár BSE-t, majd a Multi Alarm SE-t kellett legyőznie.

Az első feladatot remek játékkal teljesítették: a fehérváriak ellen mind a kilenc összecsapáson nyerni tudtak (9–0), így megalapozták a pécsiek elleni, döntőnek is beillő találkozó hangulatát. A rájátszás főmeccse a bajnokság utolsó összecsapása volt, amelyen a címvédő a korábbi egyeduralkodó Multi Alarm SE ellen játszott. A korábbi meccsek alakulása alapján a képlet egyszerű volt: aki nyer, azé az aranyérem.

A NŐI ÉS FÉRFI EGYÉNIN IS KIVÁLÓAN SZEREPELTEK

A férfi egyénikkel kezdődött a párharc, ebből a szegediek jöttek ki jobban: a 29 éves malajziai légiós, Iskandar Zulkarnain bizonyított, legyőzte a tokiói olimpiára készülő Krausz Gergelyt, míg Pápai Balázs Szerecz Márton ellen nyert két szettben, így Pápai Bálint hiába kapott ki Pytel Gergőtől, 2–1-re előnybe került a Tisza SE. Ami a női egyénit illeti, előzetesen a szegediek, Sárosi Laura és Silvi Wulandari tűntek esélyesebbnek, ám alaposan megizzasztotta őket Gonda Daniella, illetve Bukoviczki Bianka. Ettől függetlenül mindketten behúzták a meccsüket, így 4–1-es Tisza SE-vezetésnél egyetlen sikerre került a címvédés.

A NŐI PÁROS DÖNTÖTT A BAJNOKI CÍMRŐL

Nem adta fel a Pécs, megnyerték mindkét férfi párost, így 4–3-nál szorossá vált a találkozó. Végül a női páros döntött a bajnoki címről: a Wulandari, Sárosi duó két szettben nyert a Gonda, Bukoviczki kettős ellen, ezzel eldőlt minden, a vegyes párost így le sem kellett játszani, kezdődhetett az ünneplés (5–4). A Goodwill Pharma Tisza Tollas SE fennállása második csapatbajnoki aranyérmét szerezte meg az élvonalban.

“Próbáltuk nem nyomásként kezelni azt, hogy bajnokként a címvédés a dolgunk, hanem erőt meríteni ebből. Lépésről lépésre haladtunk, aprólékosan építettük fel a rájátszást. Hatalmas dolog, hogy újra mi lettünk a legjobbak, edzőként és csapattársként is gratulálok mindenkinek, aki hozzátett ehhez a történelmi sikerhez” – nyilatkozta a 2015 óta Szegeden élő játékos-edző, Didi Purwanto.

A csapatbajnokság végeredménye:
1. Goodwill Pharma Tisza Tollas SE
2. Multi Alarm SE
3. Fehérvár Badminton SE

Forrás: Goodwill Pharma Tisza Tollas SE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb