- Hirdetés -
Maximalista Régió

NÚSZ Zrt.: már lehet pályázni a közlekedési szakma csúcselismerésére, a Közlekedési Innovációs Díjra

Immár harmadik alkalommal hirdeti meg a közlekedési szakma csúcselismerésének számító, Közlekedési Innovációs Díj pályázatát a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE). A lehetőséggel az alapítók célja a közlekedéssel foglalkozó tehetséges fiatal szakemberek felkarolása, alkotásra ösztönzése, Magyarországon maradásuk elősegítése.

A CÉL A HAZAI KÖZLEKEDÉSI ÁGAZAT FEJLESZTÉSÉVEL KAPCSOLATOS ELŐREMUTATÓ ÖTLETEK FELKAROLÁSA


- Hirdetés -

A közlekedési szakma csúcselismerésének számító Közlekedési Innovációs Díj alapítóinak küldetése a hazai közlekedési ágazat fejlesztésével kapcsolatos előremutató ötletek, innovatív kezdeményezések, tudományos elképzelések felkarolása, a közlekedési szakma utánpótlás-nevelésének, erősítésének, megbecsültségének támogatása. „Célunk a pályázattal a közlekedéssel foglalkozó tehetséges fiatal szakemberek felkarolása, alkotásra ösztönzése. A díj nyertese – amellett, hogy nettó egymillió forint pénzjutalomban részesül – pályázatával hozzájárul a magyar innováció hírének öregbítéséhez, munkáját országszerte megismerik.” – fogalmazott Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója.

A PÁLYÁZATI FELTÉTELEKRŐL

  • A díj évente egyszer adományozható magas presztízsű elismerés, amelyet a hazai közlekedési ágazatban kimagasló eredményt elért, 40 év alatti fiatalok kaphatnak meg.
  • A méltatott és elismert eredmény lehet a közlekedés területén létrehozott találmány, szabadalom, innovatív K+F projekt, technológiai fejlesztés, tudományos eredmény.
  • A pályázatra egyénileg vagy csoportosan is lehet jelentkezni az állami, az akadémiai és a magánszférából.
  • Indulni lehet minden olyan Magyarországon hasznosított vagy hasznosítás előtt álló közlekedési innovációs eredménnyel, tervvel, kutatási anyaggal, projekttel, amelyek kiterjedhetnek a közlekedés összes vagy valamely alágazatával összefüggő járműtechnológiára, közlekedési infrastruktúra- és szolgáltatásfejlesztésre, forgalomszervezésre, ellenőrzési és díjszedési rendszerre, közlekedésgazdaságtanra, mobilitásmenedzsmentre, valamint az emberi tényezőkre is.

A PÁLYÁZATOKAT EGY NYOLCTAGÚ, SZAKÉRTŐKBŐL ÁLLÓ, FÜGGETLEN BIZOTTSÁG BÍRÁLJA EL

Az elismerés odaítéléséről egy nyolctagú, szakértőkből álló, független bizottság dönt. A legjobb pályázat kiválasztásánál az innovatív jelleget, a megvalósítás mértékét, valamint a hasznosságot és a tudományos hatás szempontjait veszik majd figyelembe. Eredményhirdetés előreláthatólag 2021. novemberében várható. A pályázati felhívással kapcsolatosan bővebb infókat a nemzetiutdij.hu és a ktenet.hu honlapon keresztül találhatsz.

AZ ELŐZŐ KÉT ÉVBEN KÖRNYEZETTUDATOS JELZŐLÁMPARENDSZERRŐL, ÉS MŰHOLDAS NAVIGÁCIÓRÓL A HAZAI LÉGI KÖZLEKEDÉSBEN SZÓLÓ PÁLYÁZATI MUNKÁK ÉRDEMELTÉK KI A DÍJAT

Az első Közlekedési Innovációs Díjat 2019-ben Dr. Tettamanti Tamás, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem adjunktusa nyerte el, aki környezettudatos, gyorsan telepíthető és olcsón üzemeltethető jelzőlámparendszerrel pályázott az elismerésre. 2020-ban pedig Dr. Somogyi Rita, a hazai légiforgalmi szolgáltató, a HungaroControl innovációs fejlesztőmérnöke kapta a díjat a műholdas navigáció légi közlekedésben való hazai, regionális meghonosításáért.

Forrás: Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.


- Hirdetés -

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb