Mindenmás

Román horrorkaravánt szűrtek ki az M43-ason, bírsággal végződött a sztori

Az M43-ason kapcsolták le a megyei rendőrök azt a horrorkaravánt, amely 1400 kilogrammal haladta meg a megengedett legnagyobb össztömeget. Az egyenruhások közigazgatási bírságot szabtak ki a sofőrrel szemben – írja a police.hu.

Itt a teljes sztori: a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság M43-as Autópálya Alosztályának munkatársai rendszeresen ellenőrzik a járművezetőket. A járőrök március 20-án délután figyeltek fel egy román honosságú autószállító trélerre a sztrádán, amely az országhatár felé haladt. A szerelvény három személygépkocsit szállított, így a rendőrök kivezették a Kéthalmi pihenőhelyre, ahol a tengelysúly mérés során megállapították, hogy a tréler csaknem 1400 kilogrammal haladta meg a megengedett legnagyobb össztömeget. Az egyenruhások a járművezetővel szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek, majd a jogsértés megszüntetéséig, illetve a bírság rendezéséig a trélert visszatartották.

A megengedett legnagyobb össztömeget túllépő járművek a szerkezeti sérülés lehetősége miatt balesetveszélyessé válhatnak, valamint nehezebben lehet őket irányítani, ezért a rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy minden esetben a közlekedési szabályok betartásával közlekedjenek.

Van itt egy a múlt hétről is:

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb