Szegedi Arcok

Megszólalt a rendőrség: íme a kedd esti SPAR-fight részletei (helyszíni videóval)

Kitört a balhé a Szilléri sugárúti SPAR-ban, fegyvert rántott az egyik résztvevő – írtuk kedd este, a nem kicsit frusztráló eset kapcsán rengeteg helyszíni beszámolót kaptunk Tőletek (hálás köszönet), ma reggel pedig a rendőrség is megszólalt. Érkeznek az incidens részletei Várkonyi Gergelytől, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság sajtósától, megspékelve egy olvasói videóval.

ZÁRÓRA ELŐTT TÖRT KI A BUNYÓ

Az eset záróra előtt történt a Szilléri sugárúti szupermarketben, a Szeged 365 több olvasója is arról írt, hogy azon kaptak össze a felek, hogy az egyik túl közel lépett a másikhoz, figyelmen kívül hagyva a másfél méteres távolságot. Jött olyan élménybeszámoló is, amely szerint a közvetlen kiváltó ok az volt, hogy az egyik fél a másik lábára lépett. Ezeket a rendőrség egyelőre nem tudta megerősíteni, még vizsgálják az incidens kirobbanásának következményeit. Mint Várkonyi Gergely fogalmazott, egy előzetes szóváltást követően dulakodás alakult ki, rendőrségi szakzsargonnal fogalmazva “kölcsönösen tettleg bántalmazták egymást.” Ez utóbbi annyit tesz, hogy nem csak lökdösődés volt, hanem némi ütésváltás is – az utóbbi valószínűleg távol állt egy McGregor-Poirier meccs dinamikájától, mint a rendőrségi sajtóreferenstől megtudtuk, tettlegesség igen, személyi sérülés viszont nem történt.

ELŐKERÜLT A GÁZPISZTOLY

A dulakodás közepette az egyik fél egy gázriasztó fegyvert kapott elő, ezt a másik fél sikerrel kicsavarta a kezéből és átadta a szupermarket biztonsági őrének, aki pedig a kiérkező rendőröknek továbbította azt. A fegyvert tehát nem tudta használni a gazdája. A Szeged365 olvasói közül többen azt írták, a verekedés-dulakodás kint, a bolt lépcsőin és az előtte lévő járdán, valamiféle furcsa földharc formájában folytatódott a hatóság kiérkezéséig, ezt követően a feleket a rendőrségre vitték, azonban mint megtudtuk, nem kellett bent éjszakázniuk.

FELFEGYVERKEZVE ELKÖVETETT GARÁZDASÁG MIATT INDULT ELJÁRÁS

Várkonyi Gergely elmondta, az ügyben felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult eljárás, a két férfi szabadlábon védekezhet. Innentől kezdve a dolog a bíróság hatáskörébe tartozik, ők mérlegelik, mit érdemelnek az incidens résztvevői. 

OLVASÓI VIDEÓ A RENDŐRSÉG KIÉRKEZÉSÉRŐL

Az olvasói beszámolók mellett egy videót is kaptunk, hálás köszönet érte Viktóriának – az általa küldött képsorokon az a jelenet látszik, amikor a szegedi rendőrök megérkeznek a helyszínre:

Köszönjük a villámgyors intézkedést a Szegedi Rendőrkapitányság kollégáinak és a szupermarket biztonsági őrének! Vigyázzatok magatokra!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb