Mindenmás

Zúzós kedd este: kitört a balhé a Szilléri sugárúti SPAR-ban, fegyvert rántott az egyik résztvevő (frissítve)

Szóváltásba keveredett egymással két férfi a Szilléri sugárúti szupermarketben, a vita odáig fajult, hogy – miután kitessékelték őket a boltból – az egyik még egy riasztófegyvert is előrántott. Az illető végül nem használta a gázpisztolyt, személyi sérülés sem történt, a szájkarate-meccs azonban így is pontértékű volt a villámgyorsan kiérkező Csongrád-Csanád Megyei Rendőrkapitányság kollégáinál: mindkét résztvevőt előállították.

Az eset zárás előtt pár perccel, a bejárattól nem messze történt. A Szeged365 olvasói közül többen arra lettek figyelmesek, hogy hirtelen rendőrautók érkeznek a helyszínre, az információkat is ekkor kaptuk Tőletek (hálásan köszönjük). Az illetékesektől megtudtuk, hogy a rendőrség két személyt állított elő, a riasztópisztollyal hadonászót felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják.

FRISSÍTVE (21:14), ÍME AZ OK: NEM TARTOTTA A MÁSFÉL MÉTERT AZ EGYIK VÁSÁRLÓ…

Cikkünk megjelenését követően írt egy hölgy, aki az említett üzletben tartózkodott a vita kitörésekor. Mint fogalmazott, az egyik férfi valószínűleg “túl közel ment” a másikhoz, aki felháborodott ezen és elszabadult a konfliktus. A gázpisztolyos jelenet már az épületen kívül történt, a biztonsági személyzet az összeszólalkozás kitörését követően villámgyorsan kipaterolta a két felet a szupermarketből.

Egy másik olvasónk, Tamás épp kutyát sétáltatott a Szilléri sugárúton, amikor megérkeztek a szegedi rendőrök. “Olyan volt, mint valami amerikai akciómoziban, minden irányból jöttek a rendőrkocsik, hirtelen mindenütt járőrök lettek, nagyon profi látvány volt” – írja Facebook oldalunkra küldött üzenetében.

Szonja egy egészen részletes leírást adott Facebook kommentben, szó szerint idézzük: “Mikor odaèrtem, már gurultak le a lèpcsőn, ahogy verekedtek, az alul lèvő szemèly kiabált vele hogy Mièrt támadtál meg? Aztán mikor egy kívülálló próbált odamenni a felül lèvő rákiabált hogy fegyver van nála hívj segítsèget! Nyilván a kívülálló azonnal megtette a hívást, elmondta a körülmènyeket, közben sikerült a fegyverestől elvenni a pisztolyt ès rögtön át adta az úr a kasszásnak aki előtte jött ki a Spárból. Ezután èn elintèztem a bevásárlást ès amikor kijöttem csak annyit láttam, hogy elvezetik bilincsben az egyiket.”

G-bor nevű olvasónk e-mailt írt (nem mi ittunk túl sok pezsgőt a születésnapunk alkalmából, tényleg így írta alá a levelét), mint írja, pár méterre állt, amikor kitört az incidens. Idézzük a sorait: “…ez nem egy sima anyád menj innen dolog volt, ezek úgy egymásnak mentek mintha az életükről lenne szó. Fel nem tudom fogni milyen feszültség van de nagy volt a baj. Én annyit láttam hogy a két … (itt egy szaftosabb kifejezés jött, nem írjuk le) már lökdösi egymást meg megy az egymásba kapaszkodás. A többi vevő mondta hogy tán’ rálépett az egyik … (ismét erős kifejezés) a másik lábára és ezen kezdődött a baromság.”

FRISSÍTVE, 2.0 (09:43): ÍME A RENDŐRSÉGI, HIVATALOS VERZIÓ

Szerda reggel a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság sajtósa osztotta meg velünk a részleteket. Várkonyi Gergely elmondta, az ügyben felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult eljárás, a két férfi szabadlábon védekezhet.

A teljes sztorihoz kattints erre a cikkünkre, van benne olvasói videó is:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb