Mindenmás

Távoltartást rendeltek el egy megyebeli férfival szemben, aki a földre vitte, leköpte, majd otthagyta a barátnőjét

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak a távoltartását, aki súlyos sérülést okozva bántalmazta vele együtt élő barátnőjét.

A megalapozott gyanú szerint a férfi és a barátnője között március 21-én a délelőtti órákban veszekedés alakult ki az egyik megyebeli faluban levő házukban. A vita során a férfi két kézzel átkarolta, felemelte, majd nagy erővel földhöz vágta a sértettet. A nő még felállt, melyre válaszul a férfi leköpte őt, majd a házat elhagyta.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló medencecsont törést szenvedett el, majd indítványozta távoltartás elrendelését a férfivel szemben. A súlyos testi sértés bűntette miatt indult eljárásban a rendőrség a férfit őrizetbe vette, a járási ügyészség pedig indítványt tett, hogy a nyomozási bíró az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel távoltartást rendeljen el. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a telekommunikációs eszközzel megtartott ülésén az ügyészi indítványnak helyt adva a kényszerintézkedést elrendelte. A bíróság végzése végleges.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb