Közélet

Szerbia szigorít: csak PCR-teszttel, vagy oltási igazolással léphetünk be az országba (frissítve)

Döntött a szerbiai válságstáb: nincs lazítás, a jelenlegi intézkedések érvényben maradnak, a vendéglők továbbra sem nyithatnak ki. A határátlépésen viszont szigorítanak, vagyis kötelező a PCR-teszt, vagy az oltási igazolás a szerbiai és a külföldi állampolgároknak egyaránt – írja a VajdaságMa hírportál.

Az új szabályozások értelmében a határon csak azok léphetnek át PCR-teszt és karantén elrendelése nélkül, akik felvették a védőoltást, pontosabban: az AstraZeneca vakcinából első oltást, vagy a többi vakcinából az újraoltást is. Vonatkozik ez a belföldi és külföldi polgárokra egyaránt.

FRISSÍTVE (19:18) AZ ÚJ JÁRVÁNYÜGYI SZABÁLYOK NEM HOZNAK SEMMILYEN VÁLTOZÁST A SZERB – MAGYAR HATÁR ÁTJÁRHATÓSÁGÁVAL KAPCSOLATBAN

Pásztor István, a VMSZ elnöke ma délután, közösségi oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy az új járványügyi szabályok nem hoznak semmilyen változást a szerb-magyar határ átjárhatóságával kapcsolatban, vagyis minden marad a megszokott keretek között. “Nagyon kérek mindenkit, hogy regisztráljon és vegye fel a védőoltást, mert biztosra vehető, hogy aki nem oltatja be magát, az komoly korlátokkal kényszerül szembesülni a jövőben. A vakcina életeket ment” – írta a poszt zárásaként Pásztor István.

Forrás: VajdaságMa

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb