- Hirdetés -
Közélet

Itthon több olyan esetet is felírnak koronavírusos halálnak, amit más európai országokban nem

A helyzet komoly, „de a legmagasabb halálozásra vonatkozó vádak nem felelnek meg a tényeknek”, mert itthon több olyan esetet is beírnak koronavírusos halálnak, amit más európai országokban nem számítanak ebbe bele: ha Magyarországon valaki súlyos betegségben szenvedett a koronavírus mellett, és egyébként is meghalt volna, akkor azt is koronavírusos halálként tartják számon – írja a Telex.


- Hirdetés -

Mint írják, 2020-ban 8,7 százalékkal haltak meg többen, mint 2019-ben. Ha az uniós átlagot nézzük, akkor 2020-ban 10,6 százalékkal haltak meg többen, mint 2019-ben.


- Hirdetés -

MÁRA 272 HONFITÁRSUNK HUNYT EL

Az elmúlt 24 órában megközelítette a 10 ezret a napi fertőzöttek száma az országban: a kormányzati portál szerint 9637 új esetet regisztráltak tegnapról mára, ezzel a járvány kezdete óta összesen 603 347 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében is drasztikusan emelkednek a számok, az elmúlt 24 órában 488 új esetet regisztráltak. Elhunyt 272 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 19 224 főre emelkedett.

Forrás: telex.hu


- Hirdetés -
- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb