Mindenmás

Ma indult el, de máris akadozik az oltásregisztrációt ellenőrző oldal

Müller Cecília országos tiszti főorvos a csütörtöki operatív törzs tájékoztatóján jelentette be, hogy már ma elindul az a honlap, ahol az ellenőrizhető, sikeres volt-e a védőoltásra való regisztrációnk. A kezdeti érdeklődés egyébként akkora volt, hogy alkalmanként átmenetileg elérhetetlenné vált az oldal.

Itt vannak a részletek az oldalról: mindössze a tajszámot és a születési dátumot kell begépelni ezen az oldalon ahhoz, hogy megtudjuk, bekerültünk-e a rendszerbe.

TEENDŐ GOND ESETÉN

Arról nem adnak itt sem felvilágosítást, hogy mikor kerülhetünk sorra, ez majd az oltási terv változásai és a rendelkezésre álló vakcinamennyiség függvényében a háziorvos hívásából derülhet ki. Akkor sem kell megijedni, ha a rendszer szerint a jelzett vakcinaigényt nem tartja nyilván a rendszer: egyrészt ez fakadhat abból, hogy idő kell, amíg a https://vakcinainfo.gov.hu/ oldalon vagy postán leadott kérelmet átvezetik a NEAK adatbázisába. Arra külön felhívják a figyelmet, hogy a folyamatos adatfeldolgozás miatt a státusz változhat, ezért érdemes később is ellenőrizni. Másrészt pedig a kapott tájékoztatás szerint a vakcinaigény-regisztráció csúszásának hátterében állhat hibásan vagy hiányosan elküldött regisztráció is, amely nem tette lehetővé az azonosítást. Ez esetben sem késett le a regisztrációról, azt meg lehet ismételni a pontos adatok megadásával. Mint írják, nemleges válasz esetén:

  • amennyiben www.vakcinainfo.gov.hu oldalon regisztrált valaki, akkor a Miniszterelnöki Kabinetirodához (1014 Budapest, Színház utca 1.; [email protected] címen) lehet fordulni.
  • Amennyiben papíralapon regisztrált valaki, úgy forduljon a Magyar Államkincstárhoz (1054 Budapest, Hold utca 4.; e-mail-cím: [email protected]; [email protected]; postai levélcíme: 1909 Budapest).

Azt javasolják, hogy ha a visszaigazolt regisztrációval kapcsolatosan további kérdés merül fel, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (1139 Budapest, Váci út 73/A, e-mail-cím: [email protected]) adhat bővebb tájékoztatást. A kezdeti érdeklődés egyébként akkora volt, hogy alkalmanként átmenetileg elérhetetlenné vált az oldal. 

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb