Mindenmás

Napi pakk: melegszik az idő Szegeden, ma van Bochkor Gábor és Sarah Jessica Parker szülinapja

Az esős, szeles napok után ma már ránk mosolyog a nap Szegeden, jó hír, hogy délutánra egészen 10 fokig felmelegszik a levegő. Véradásra hív az Országos Vérellátó Szolgálat, 38 éve bocsátották ki az 1000 Ft-os bankjegyet, valamint ma van Bochkor Gábor és Sarah Jessica Parker szülinapja. Vesd bele magad a mai nap kihívásaiba a Szeged365 híreivel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Irén, Írisz, Mária, Kristóf, Lúcia, Cézár, és Mátka nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 140 éve, 1881 -ben ezen a napon született Bartók Béla világhírű magyar zeneszerző és népdalgyűjtő. Bartók egyszerre volt népzenekutató, zenetanár, zongorista és zeneszerző. Egyedi zenei stílusa a magyar népdalok és a modern európai irányzat ötvözetéből alakult ki. Legismertebb művei A kékszakállú herceg vára, A fából faragott királyfi és A csodálatos mandarin.
  • 99 éve, 1922 -ben Budapesten meghalt Hugonnai Vilma, az első magyar orvosnő.
  • Ma 69 éves Juszt László, szerkesztő-riporter, újságíró.
  • 79 éve ezen a napon született Aretha Franklin, tizennyolcszoros Grammy-díjas amerikai énekesnő-dalszerző. Kiemelkedő zenei munkássága miatt az 1960-as évek végétől a „soul királynője”-ként hivatkoznak rá. 1979-ben Franklin csillagot kapott a Hollywoodi hírességek sétányán, hangját 1985-ben Michigan állam „természeti kincsének” nevezték. 1987-ben az első női előadóvá vált, akit beválasztottak a Rock and Roll hírességek csarnokába. 
  • Ma 74 éves Sir Elton John, hatszoros Grammy-díjas és kétszeres Oscar-díjas brit zeneszerző, zenész és énekes, lovag.
  • Ezen a napon ünnepli 57. szülinapját Bochkor Gábor televíziós és rádiós műsorvezető, szerkesztő.
  • Ma 56 éves Sarah Jessica Parker amerikai filmszínésznő (Szex és New York).
Fotó: pt.quizur.com
  • Ma van az örömhír ünnepe, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe. Ezen a napon hozta Gabriel a hírt Máriának: 9 hónap múlva megszületik Jézus. Karácsonytól visszaszámolva Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe általában március 25. 
  • 38 éve bocsátották ki az 1000 Ft-os bankjegyet.
  • Ma 59 éves Marcia Cross amerikai színésznő (Született feleségek).
Fotó: joy.hu

MA MÁR 10 FOK ÉS NAPSÜTÉS LESZ SZEGEDEN

Holnapra már végre elhagy minket a napok óta szorongató hidegfront és megindul az igazi tavaszi enyhülés Szegeden. Hajnalban még hideg lesz, -2 és 0 fok körül alakul a hőmérséklet, majd napközben fokozatosan melegszik majd az idő.

MA LESZ A IV. CIVIL VÉRADÁS SZEGEDEN

Március 25-én csütörtökön, 10:00 és 18:00 között a Csongrád-Csanád megyei Civil Központ az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve közös véradást szervez a Szegedi Regionális Vérellátó Központba.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb