Szegedi Arcok

Szeged365 visszaszámlálás Czutor Zolival: Nagyon vágyom, hogy visszamenjünk Szegedre

Hónapok óta tart a szigorítás ilyen-olyan formája, hol lazábban, hol keményebben, viszont egy jó koncerten, vagy eseményen már csaknem fél éve nem voltunk. Na, de! Nem csak mi szenvedünk, tehát kíváncsiak voltunk, hogy mi a helyzet azokkal a szegediekkel, vagy ex-szegediekkel, akiket a leginkább padlóra vágott a koronavírus-járvány. Mi lesz az első mozzanatuk, amikor végre nyithatunk? Arról, hogy ki, hogyan éli meg a lezárás időszakát elsőként Czutor Zolit, a Belmondo énekesét, a Szegedért emlékéremmel is büszkélkedhető zeneszerzőt, dalszövegírót kérdeztük, aki a gyerekek és a mindennapos teendők mellett szívesen szakított ránk némi időt.

Szeged 365 Visszaszámlálás, avagy egy vadonatúj cikk-sorozat Szeged független, egy éves hírportálján. A visszaszámlálásban közismert szegedieket, vagy a Napfény Városából elszármazott embereket faggatunk arról, milyen jövőképük van a járványhelyzet utáni időszakról. Hiszünk benne, hogy mi, szegediek hamarosan kitörünk a Covid-börtönből és a tavasz végén, nyár elején már a régi, imádott életünket élhetjük. Szóval, egy pozitív interjúsorozat következik, heti kétszer, szerdán és pénteken, amivel reméljük, Neked is erőt adhatunk a legnehezebb napokban!

„Hullám-hegyek és hullám-völgyek jönnek és mennek, de mi pozitív hozadékként éltük meg azt, hogy a család többet volt együtt, nekünk kifejezetten jót tett. Akár párkapcsolati szinten is, de a gyerekekhez fűződő viszonyunknak is jót tett, hogy többet voltunk együtt” – kezdte a beszélgetést Czutor Zoli, arra a kérdésre válaszolva, hogy mi újság? Hogyan teltek az elmúlt hónapok? Természetesen nem csak pozitív hozadéka volt neki, hanem negatív is, amelyre a dalszerző is kitért. Mint mondta, most szembesült igazán azzal, hogy micsoda inspiráció volt az életében az a körülmény, amelyről tulajdonképpen nem is vett tudomást eddig.

OLYAN SZINTEN SZÁLLT EL BELŐLEM AZ IHLET, AMI PÉLDÁTLAN AZ ÉN ÉLETEMBEN

„Mindig tudtam, hogy ha én írok valamit, akkor azt mikor, hol, kinek mutatjuk be. Körülbelül sejtettem, hogy ki, mennyire fog örülni ennek és ezzel a tudattal a birtokomban dőltek belőlem a dalötletek, és ahogy előállt ez az állapot, hogy meghatározatlan időre satuzár, és nem koncertezhetünk, nem mehetünk sehova, nem mutathatom be, nem találkozhatom a közönségemmel, nem nézhetek a szemükbe a színpadról, olyan szinten szállt el belőlem minden ihlet, ami példátlan az én életemben” – mesélte az elmúlt időszak szomorú tapasztalatait Czutor Zoli, aki azt is elárulta, hogy ezek mellett legalább a sok befejezetlen dolgát így legalább be tudta fejezni, miközben azt érzi, hogy mindez csak pótcselekvés.

A NYITÁS UTÁN

Na, de mi a helyzet a nyitás utáni első lépésekkel? Mire készültök? – tettük fel a nyilvánvalóan ironikus kérdést, mert persze, hogy mindenki készül valamivel. A dalszövegíró erre elmondta, hogy egy-két ceruzás időpont már be van írva a naptárba, és természetesen ebben Szeged is benne van.

„Nagyon vágyom, hogy visszamenjünk Szegedre, mert az utolsó normális Belmondo koncertünk nekünk pont Szegeden volt a Nyugiban. Igaz, hogy egy kis akusztikus koncert volt ősz elején, csöpörgő esőben, de nagyon sokan voltak és végtelenül jó hangulat volt, olyan igazi jóféle szegedi időkre emlékeztető hangulat. Én nagyon, nagyon vágyom arra, hogy oda visszamenjünk és nagyon számítok arra, hogy az egyébként is normálisan nyár végén megrendezendő SZIN fesztivál idén megrendezésre kerül – osztotta meg végül velünk terveit, reményeit az énekes, majd hozzátette, hogy leginkább azt várja, hogy végre igazi emberek álljanak előttük és ne a chat-falat kelljen bámulni, és egy koncert után odalehessen menni a pulthoz, felszabadultan koccintani egyet.

Hát igen, Mi is ezt várjuk már a nagyon, viszont amíg ez nem lehetséges addig hallgasd meg a Czutor Zolival készült teljes riportunkat:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb