Szegedi Arcok

A térség vezető vállalati és befektetési bankjához csatlakozott a szegedi képviselettel is rendelkező Akcenta

A devizaügyletekre specializálódott pénzügyi cég, az Akcenta CZ a válsághelyzetben is a vállalkozások mellett állt, épp a Szeged365.hu hasábjain egy külön blogsorozattal adott hasznos tippeket a piaci szereplőknek arról, hogy takaríthatnak meg pár egyszerű trükkel jelentős összegeket. A 42 000 ügyféllel bíró cégcsoport életében most nagy változás következik be, amellyel – a függetlenség megtartása mellett – még tovább bővül majd a vállalkozás kínálata.

A TÉRSÉG LEGERŐSEBB VÁLLALATI ÉS BEFEKTETÉSI BANKJÁHOZ CSATLAKOZIK AZ AKCENTA

A cseh székhelyű, szegedi képviselettel is rendelkező Akcenta CZ elsősorban pénzváltással, külföldi átutalásokkal és deviza árfolyam biztosítási hátáridős ügyletekkel foglalkozik. Jelenleg több mint 42 000 nemzetközi és 5 000 magyar ügyféllel rendelkezik, 2020-ban több mint 22 milliárd forint értékben bonyolított ügyféltranzakciót és 354 000 átutalási megbízást fogadott be.

A válsághelyzetben is produkált megdöbbentő számok és a Szeged365-tel közösen indított pénzügyi blogsorozat is bizonyítja, hogy ha fekete öves szakértőkre bízzuk devizaügyleteinket, akkor komoly összegeket takaríthatunk meg anélkül, hogy a kisujjunkat megmozdítanánk. Az elmúlt évek sikerei a Raiffeisen Bank érdeklődését is felkeltették, és a napokban megkötött megállapodásnak köszönhetően az Akcenta is Közép- és Kelet-Európa egyik vezető vállalati és befektetési bankja, az RBI csoport tagja lett.

MIT JELENT AZ ÜGYFELEK SZÁMÁRA A VÁLTOZÁS?

A változás az ügyfelek szempontjából semmit sem jelent olyan értelemben, hogy az Akcenta továbbra is önálló társaságként működik majd, nem olvad be a Raiffeisen szervezetébe. Így továbbra is fenn tudja tartani a tőle megszokott rugalmasságot és a növekedés dinamikáját. Maradnak a már eddig is alkalmazott egyedi árfolyamok és utalási költségek, a külföldi utalások páratlan gyorsasága a minimális vagy éppen nullás díjak a külföldi átutalásokra.

Ugyanakkor ez az Akcenta egy nagyon picit más lesz: a tőkeerős háttérnek köszönhetően az ügyfélkezelés rugalmasságának teljes mértékű fenntartása mellett lehetővé válik termékportfóliójuk további bővítése is, így a jövőben még több hasznos tippel, megbízható tranzakcióval segítik majd a szegedi vállalkozások életét is.

PINTÉR GABRIELLA: HISZÜNK BENNE, HOGY EL TUDJUK HOZNI A NYUGATI BANKOLÁS LEHETŐSÉGÉT

„Hiszünk benne hogy a magyar és szegedi KKV-k számára is el tudjuk hozni a nyugati bankolás lehetőségét” – nyilatkozta interjúnkban Pintér Gabriella, az Akcenta magyarországi kereskedelmi vezetője, egyben szegedi képviselője. A fekete öves szegedi devizaszakértő kendőzetlenük kimondta: ők azt lovagolják meg, hogy a bankok szemüvegén keresztül a magyar kis- és középvállalkozások egyszerűen túl kis halak ahhoz, hogy igazán kedvező árfolyamokat és utalási költségeket biztosítsanak nekik. Az Akcenta viszont megadja, ráadásul náluk díjmentes a számlanyitás és a számlavezetés. „Az eurót tekintve például akár 6-8 Ft-tal kedvezőbb árfolyamokat tudunk biztosítani, mint a hagyományos bankok, arról nem is beszélve, hogy számos országba egy nap alatt is tudunk utalni” – magyarázta Gabi.

A vele készült teljes interjúnkat itt tudod meghallgatni: 

Devizát váltanál, díjmentesen, 1 perc alatt?

Kattints IDE, már repítünk is az Akcenta szakértőihez!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb