Sport

Megvédte címét a Haász SZUE, ismét bajnok a szegedi gyorsváltó

Óriási előnnyel, a második helyen záró egrieket 8 másodperccel megelőzve lett ismét felnőtt magyar bajnok a Szegedi Úszó Egylet női gyorsváltója. A szegedi kvartett tagjai – Fábián Fanni, Fábián Bettina, Vas Luca, Pádár Nikolett – parádés úszással arattak győzelmet 4×200 méteren – számolt be az eredményekről a Szegedi Úszó Egylet hivatalos Facebook oldalán.

Fotó: Szegedi Úszó Egylet

A Haász SZUE címvédő kvartettjéből az olimpiára jutást megcélzó Fábián Fanni fantasztikus idővel tette le névjegyét (2:00.98), a döntő 32 fős mezőnyében csak Kapás Boglárka ért el ennél jobb részeredményt. A Szegedi Úszó Egylet mérlege két döntős nap után 3 dobogós hely, hiszen Fábián Bettina tegnap újabb bronz medált szerzett, ezúttal 400 méter gyorson remekelt.

“Ma a váltó élvezett prioritást, ezért nem indult végül Pádár Nikolett a 200 méter vegyes döntőjében, nem akartunk kockáztatni. Szorosabb finálét vártam, engem is megleptek a lányok, hogy ennyire simán szerezték meg az egyébként papírformának számító aranyérmet, ez óriási eredmény. Immár negyedszer védtük meg címünket, amire rendkívül büszkék vagyunk” – árulta el Gellért Gábor, az egyesület vezetőedzője.

forrás: Facebook, Szegedi Úszó Egylet

Ahogy az edző elmondta, Fábián Fanni tegnap az előfutamban még jobb időt úszott, a 2:00.29-es idővel joggal pályázik az Európa-bajnoki, majd az olimpiai indulásra is. Ma a 4×100 méteres női gyorsváltóra koncentrálnak a versenyzők, így Fanni részéről elengedik a 100 méteres egyéni számot, hogy minél pihentebb legyen a szintén ma szép reményekkel kecsegtető váltóversenyen, majd szombaton jön számára a 200 méteres finálé, ahol ismét bizonyíthatja, hogy a négy legjobb magyar gyorsúszó között van, és ott a helye a felnőtt magyar válogatottban.

“400 méter gyorson számítottam az éremre, és Fábián Bettina tegnapi teljesítménye alapján azt is várni lehetett, hogy talán inkább ő lehet a dobogós a testvérek közül. Vas Luca és Fábián Milán is szépen úszott ezen a távon, utóbbi versenyzőnk mindössze 17 századmásodperccel maradt el egyéni csúcsától. Óriási dolog, hogy több gyorsúszó számban is három-négy szegedi úszó van a legjobb tízben, rendkívül elégedett vagyok tanítványaim szereplésével” – mesélte el Gellért Gábor.

Forrás: Szegedi Úszó Egylet Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: her comment is here
'Fel a tetejéhez' gomb