Mindenmás

Napi pakk: beköszönt a tavasz Szegeden, változik a forgalmi rend a Fő fasoron

Ma végre az időjárás is tükrözi, miért hívják Szegedet a Napfény városának, ugyanis gyönyörű, tavaszias idő elé nézünk a hét utolsó munkanapján. Ha ma a Fő fasoron közlekedsz, ne feledd, hogy aszfaltoznak a környéken, így reggel 8-tól 14 óráig egyirányú lesz az út egészen a Wallisch Kálmán utcától a Tanács utcáig. 90 éve született Leonard Nimoy, aki Spockot alakította a Star Treckben, ma 36 éves Keira Knightley, és 181 éve készült először sikeres fotó a Holdról. Tarts velünk ma is, hiszen gyorsabban elrepül a munkaidő a Szeged365 híreivel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Emánuel és Tormás nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 110 éve, 1911-ben ezen a napon megszületett Tennessee Williams amerikai író, költő (A vágy villamosa; Macska a forró bádogtetőn, Az ifjúság szép madara, Múlt nyáron hirtelen).
  • 207 éve, 1814 -ben meghalt Joseph Ignac Guillotin fran­cia orvos, a nyaktiló megalkotója.
  • 194 éve, 1827-ben halt meg Ludwig van Beethoven német zeneszerző, zongoraművész. Legismertebb műve a IX. d-moll szimfónia, mely a IV. tételben megszólaló szólóénekével és kórusával (Örömóda, Schiller azonos című költeménye szövegére) az Európai Unió himnusza lett.
  • 90 éve, 1931-ben született meg Leonard Simon Nimoy amerikai színész, filmrendező, énekes, költő és fotóművész (Ő volt Spock a Star Treckben).
  • Ma 87 éves Harkányi Endre színész, szinkronszínész. Többek között a „Nyolcvan nap alatt a Föld körül Willy Foggal” című rajzfilmben Rigodon, valamint Mézga Géza és a Vízipók csodapók Keresztesének, plusz Danny DeVitonak állandó magyar hangja.
Fotó: magyarhirlap.hu
  • Ma 36 éves Keira Knightley angol színésznő (Igazából szerelem, Karib tenger kalózai, Büszkeség és balítélet).
  • 15 éve, 2006-ban meghalt Béres József Széchenyi-díjas kutató, a Béres csepp feltalálója.
  • 181 éve, 1840-ben ezen a napon készült először sikeres fotó a Holdról, amelyet John W. Draper angol tudós készített, ezzel megteremtve az asztrofotózást.
Fotó: time.com

IGAZI TAVASZIAS IDŐVEL KÖSZÖNT RÁNK A HÉT UTOLSÓ MUNKANAPJA

Lassan úgy tűnik, hogy végre igazán berobban a tavasz Szegedre és egy csodálatos péntekkel ajándékoz meg minket, ugyanis ma napközben már 13 – 15 fokot is mérhetünk. Mondjuk, hajnalban még elég hűvös lesz, 0 és 2 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk, de délutánra már nyoma sem lesz a hidegnek.

MA VÁLTOZIK A FORGALMI REND A FŐ FASORON

Helyreállítási munkálatok és aszfaltozás miatt ma megváltozik a forgalmi rend a Fő fasoron a Wallisch Kálmán utcánál. A tervek szerint reggel 8-tól 14 óráig egyirányú lesz a Fő fasor, egészen a Wallisch Kálmán utcától a Tanács utcáig.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb