Sport

Történelmi győzelmet aratott a Szedeák Tiszaligetben

Történelmi győzelmet aratott a Szedeák Tiszaligetben, 91–74-re nyertek a szegediek a tegnapi mérkőzés során a Szolnok ellen, számolt be róla a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat hivatalos Facebook oldalán.

Ezúttal James Dickey csak a kispadon kezdett, a Szolnoki Olajbányász elleni, alapszakaszt záró mérkőzésen.Ugyan a hazaiak kezdtek jobban, de a folytatásban a szegediek átvették a kezdeményezést: olyannyira, hogy a második negyed közepén már a kétszámjegyű különbség sem állt távol, 23–32 volt az állás. Ezt ugyan nem sikerült átlépni, de végig a Szedeák vezetett az első félidő során. Govens remekelt, az irányító hamar átlépte a tíz pontot, mi több, az első félidőbeli utolsó támadás során a dudaszó pillanatában dobott egy távoli triplát, aminek köszönhetően hat pontos előnyt szerzett a csapat.

A nagyszünet után aztán ritmust váltott a Szolnok, és 56–56-nál utolérte a Szedeákot, csakhogy ezt egy 6–0-ás roham követte a szegediek részéről, akik jól reagáltak erre a helyzetre, 56–62 után ráadásul Dzseletovicstól, majd Govenstől is érkezett egy-egy tripla, így nyolcpontos fórral zárták a negyedet.

A záró felvonást Govens vezette fel: zsinórban nyolc pontot jegyzett, miközben a szegediek tartották a kétszámjegyű különbséget. Mi több, Govens újabb triplájával már 16 pontra léptek, mikor alig több, mint két perc volt hátra. 87–71-ről már nem engedett a csapat, a hátralévő percekben sikerült megőrizni előnyüket, és végül 17 ponttal, 91–74-re nyert a Szedeák. A csapat történetében először tudott nyerni a Tiszaligetben, a győzelem pedig egyben azt is jelenti, hogy harmadik helyen végeztek a szegediek az alapszakaszban. A rájátszásban így a hatodik helyen végzett csapattal, a Pakssal találkoznak a negyeddöntőben.

Fotó: szte-szedeak.hu

“Gratulálok a Szolnoknak az alapszakasz elsőséghez! Gratulálok a saját csapatomnak is, azt hiszem, nagy meglepetést csináltunk az egész szezonban. Nem vagyunk nagy csapat, de ahogy Darrin is említette, csapatként értük el ezt a sikert. Büszke vagyok a csapatomra, egész szezonban ezt a játékot nyújtottuk. Még vannak feladataink a szezonban, szeretnénk hasonlóan meglepni más csapatokat is” – nyilatkozta a mérkőzésről Szrecsko Szekulovics, a csapat vezetőedzője.

Forrás: Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat hivatalos Facebook oldal

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: lsm99live.net
'Fel a tetejéhez' gomb