SportVideo365

Nemrég szegedi bunyóssal edzett, hajnalban a UFC nehézsúlyú bajnoka lett Francis Ngannou!

Merevre ütötte a UFC történetének eddigi legdominánsabb nehézsúlyú bajnokát, ezzel ma hajnalban megszerezte a világ legnagyobb ketrecharc-szervezetének övét Francis Ngannou. A kameruni származású “Predator” élete filmbe illő: utcán élt, éhezett, eldobált szemetet evett, a legmélyebb nyomorból küzdötte fel magát a csúcsra. Kapaszkodjatok, szegedi szál is van a sztoriban: NGannou nemrég városunk szülöttével, Jani Istvánnal edzőmeccselt – az utóbbiról videónk is van, görgess lejjebb, mutatjuk!

A PREDATOR LEVADÁSZTA A KALIFORNIAI TŰZOLTÓ APUKÁT

Két világ találkozott magyar idő szerint ma hajnalban a UFC Apex központjában megrendezett nehézsúlyú bajnoki címmeccsen. A regnáló bajnok Stipe Miocic hétköznapokon tűzoltóként dolgozik (a mai napig), büszke apuka, hívő katolikus, városa díszpolgára, stílusát tekintve egy igazi intelligens, technikás bunyós, aki a nyers erő helyett higgadt, okos bunyóval szerezte meg a bajnoki címet a szintén legendás Fabricio Werdum-tól, még 2016-ban. A kihívó Francis Ngannou viszont épp az ellenkezője: kevés technika, brutális ütőerő, igazi ragadozó. A kameruni óriás tragikus mélyszegénységből jött, mint a Totaldamage.hu írja, hónapokig hontalan volt, erdőben élt és eldobált szemetet evett Párizs utcáin, mielőtt felfedezték volna. Ami mindkét fickóban szimpatikus: Connor McGregor-féle trashtalk-októl és sztárbalhéktól mentesek, a maguk módján mindketten roppant szerethető karakterek.

A két bunyós először 2020 januárjában, a UFC 220 – on találkoztak, a képlet egyszerű volt: a kameruni óriás gyakorlatilag nem tudott hozzáérni a horvát származású tűzoltóhoz, aki lazán kipontozta NGannout.

Ma hajnalban azonban egy egészen más forgatókönyv valósult meg. A kameruni már az első menetben meglepetést okozott, egy Miocic földrevitelt blokkolva csúnya ground and poundban részesítette a bajnokot, később egy fejrúgással is megkínálta őt. Ami viszont már itt látszott: a kihívó szája tátva volt a menet vége felé, sejteni lehetett, hogy nem fog 5×5 percet kibírni szusszal.

Nem is kellett.

Nem sokkal a második menet kezdete után földre küldte Miocic-ot egy hatalmas egyenessel, aki felállt, sőt, még kontrázott is egy szépet a kihívónak. A villámcsapás itt jött: hiába hitte a bajnok, hogy a kontrával megfogta a kihívót, NGannou keresztbe verte a horvát-kaliforniai klasszist, aki a földre hullva még egy brutális kalapácsütést is bekapott. Az utóbbit még nézni is rossz volt.

Új bajnoka lett a UFC nehézsúlyú divíziójának, ha úgy vesszük, egy kicsit talán nekünk, szegedieknek is van részünk a dologban. Hogy miért? Görgess lejjebb, mesélünk!

A SZEGEDI, AKI A VADONATÚJ NEHÉZSÚLYÚ UFC BAJNOKKAL EDZŐMECCSELT

A szegedi Sárközi MMA Team évek óta azon dolgozik, hogy tehetséges hazai versenyzőket juttasson ki az Egyesült Államokba, a cél a világ legnagyobb szervezete, a UFC. Ennek kapujában állt másfél éve az egykori nehézsúlyú magyar bajnok, a szintén szegedi Jani “Káposzta” István. Kápi a srácok 2019-es amerikai túrája alkalmával a Randy Couture (a sportág egyik legnagyobb, valaha létezett legendája) – féle Extreme Couture edzőteremben vívott egy barátságos edzőmeccset a szegediek élménybeszámolói szerint abszolút jó fej kameruni óriással, aki ma hajnalban bajnok lett. 

A videót már mutatjuk is, ha a teljes sztorit is elolvasnád, katt a videó alatti cikkünkre!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb