Szegedi Arcok

Ilyen volt a hétfő reggeli hering-party a sziksósi járaton

“Van egy kis gond a sziksósi járattal. Ritkították a járműveket, ráadásul a 7.30-as eddig csuklós busz volt, most pedig egy ilyen nyomortelep” – írta ma reggeli üzenetében Norbi nevű olvasónk, aki az ominózus járatról lőtt pár fotót. Az utóbbiak tanulsága alapján a hétfő reggeli tömegközlekedési helyzet nem volt éppen járvány-kompatibilis.

“Ez megy hetek óta” – folytatja Norbi, mint írja, korábban reggelente hétkor, fél nyolckor és nyolckor jártak a helyközi buszok Sziki és Szeged között, ezekből lett egyetlen fél nyolcas járat. A fotókat beküldő olvasónk szerint még az volt a szerencse, hogy hétfő reggel kivételesen nem voltak babakocsis utasok (általában 3-4 is lenni szokott), teljesen esélytelen lett volna, hogy felférjenek a buszra.

MÁRCIUS 10. ÓTA RENDKÍVÜLI MENETREND LÉPETT ÉLETBE

Mint a Volánbusz írja, 2021. március 10-től az ország több pontján rendkívüli menetrend lépett életbe, így Szegeden is. Ennek értelmében, a koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként, visszavonásig a helyi autóbuszjáratok a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek. Magyarán mondva, ritkábban járnak, ami néhány helyen a Norbi által fotózotthoz hasonló állapotokat szül a reggeli és délutáni csúcsban.

MÁTÓL CSAKIS A HÁTSÓ AJTÓN LEHET FELSZÁLLNI

Ha már témánál vagyunk: a járványügyi helyzetre tekintettel, az utasok és az autóbuszvezetők védelmében a Volánbusz ma reggeltől valamennyi járatán felfüggesztette az első ajtós felszállást, a járművezetőket pedig kordonnal határolta el az utastértől. A múlt heti bejelentést a Szegedi Közlekedési Társaságé követte, így a Volánbusz-járatok mellett a szegedi troli – és autóbuszokon is a fenti rend lépett életbe. Mivel a villamosok vezetőfülkéje külön ajtóval elválasztott az utastértől, az utóbbiakra nem vonatkozik a szabályozás. Menetjegyet továbbra sem lehet vásárolni a sofőröktől.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb