Sport

Labdarúgás-vb-selejtező: Magyarország háromgólos győzelmet aratott San Marino ellen

A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-s győzelmet aratott vasárnap San Marino vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat második fordulójában vasárnap.

Marco Rossi együttese, amely immár nyolc találkozó óta veretlen, a csapatkapitány Szalai Ádám értékesített büntetőjével szerzett vezetést, a győzelmet Sallai Roland fejese biztosította be a 71. percben, a végeredményt pedig a hajrában Nikolics Nemanja büntetőből állította be. Az olasz szakvezető a csereként beállt Géresi Krisztián személyében újoncot is avatott.

“Az első félidőben egy kis nyugalom hiányzott néhány szituációban a játékunkból. Ha meglett volna a második gól, könnyebb lett volna a folytatás, de kihagytuk a második tizenegyesünket. A cserék után sokat javult a játékunk minősége, sokat elárul a mérkőzés képéről, hogy a hazaiak kapusa volt a mezőny legjobbja ezen a mérkőzésen” – értékelte a szövetség honlapján a látottakat az olasz szakvezető, aki az M4 Sportnak elárulta, a német klubokkal kötött megállapodás értelmében, Willi Orbán és Sallai Roland visszatér a Leipzighez, illetve a Freiburghoz, azaz rájuk már nem számíthat Andorrában, ahol ugyanilyen hozzáállást vár a játékosaitól.

A magyar válogatott mostani sikerével ötből ötödször múlta felül San Marinót, amely most sem úszta meg háromgólos különbség alatt. A csoportban a lengyelekkel holtversenyben második helyen álló magyarok szerdán Andorra vendégei lesznek.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb