Mindenmás

Vádat emeltek Szegeden két szír ellen, akik testvérüket akarták Németországba csempészni

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt egy szír testvérpárral és azok ismerősével szemben, akik a vád szerint idén januárban azért utaztak Szegedre, hogy a rokonukat nyugatra szállítsák.

A FIVÉREK NÉMETORSZÁGBA AKARTÁK TESTVÉRÜKET JUTTATNI, DE A JÁRŐRÖK ELŐTT GYORSAN LEBUKTAK

A vádirat szerint a vádlottak testvére illegálisan lépte át a magyar-román határt két másik szír társaságában. A nagy hideg miatt a férfi telefonon értesítette Németországban lakó fivéreit, és kérte, hogy jöjjenek el érte Magyarországra. A vádlottak két külön gépjárművel elindultak testvérükért, egyikük a kocsik rossz állapotára tekintettel egy további útitársat is vett maga mellé. A vádlottak január 26-án, éjjel, Szeged határában felvették a három illegális határátlépőt az autóikba. A testvért Németországba, míg a másik két személyt a szegedi vasútállomásra akarták szállítani. A járműveket azonban a határrendészeti kirendeltség járőrei Szegeden igazoltatták. Az intézkedés során az utasok személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

EMBERCSEMPÉSZET BŰNTETTE MIATT KELL FELELNIÜK

Mindhárom vádlott tudott arról, hogy a járműveikbe felvett személyek nem jogszerűen léptek be Magyarország területére, és ennek ismeretében szállították volna tovább egyiküket az ország nyugati határa felé. A járási ügyészség a vádlottakat társtettességben elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. Bűnösségük kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb